2018 een bizar jaaroverzicht

Beseffen wat het woord ‘tijd’ inhoud. Jaaroverzicht 2018

‘Tijd’ die je neemt voor de invulling van je dag. Voor de een is het vroeg erin, vroeg eruit, werk, je social netwerk. Daar waar jij je mensen ontmoet. Een status leest. Iets liked of meedoet.

Waar je leest en meeleeft… vroeger (jawel sentiment) ging je bij elkaar langs. Stond de deur open, was de koffie kaar. De ‘tijd’ anno nu speur je social media af, stuur je een app, heeft niemand meer tijd.

Soms lees je dat iemand echt geen ‘tijd’ meer heeft.

14 december 2018, 13.20 MST Enschede. Dr Nick Venneman (kanjer topper) haalt ons op. Zijn handdruk zacht, beetje zweterig. Zijn blik bedrukt. Hij kijkt ons aan, machteloos, een traan. Hij pakt paps hand even vast en verontschuldigt zich. In 2018 heeft hij alles maar dan ook alles gedaan om te voorkomen wat er toch gebeurde. 3mm werd toch de gevreesde grote tumor met uitzaaiingen. Verslag net als wij. Verslagen omdat hij het niet kon voorkomen.

Hij vroeg me specifiek om pap zijn laatste wensen te vervullen.

Uiteraard voldoe ik eraan. Werk ik me 3 slagen in de ronde om alles op tijd te regelen want paps tijd zit erop. Zijn nachten zijn slecht dus naast de overvolle dag waak ik over de nacht.

‘Tijd’…. wat is tijd? Tijd is de dagen die je doorbrengt naar eigen keuze of invult naar wat je nog kunt of rest.

Wees er zuinig op! Miranda Schellingerhout mijn maatje bereidde me voor op wat nu kwam. Mijn vriendin maar ook toppertje als Sjamaan maande mij tot rust. Rust Isa je krijgt het zo druk. Pap geeft het op, mam is bij me. December wordt een gekkenhuis… januari wordt afronding en neem hem gauw mee. Let goed op Mildred hoe ze dit oppakt jullie plannen een toekomst. Dit wordt jullie grootste test.

Naast het manen tot rust zelfs dwingen werd ze mijn luisterend oor. Lieve Miran… ik zeg oprecht bedankt voor alle je raad. Je onaflatende steun, liefde en vriendschap.

Milly? Och…. mijn lieve aanstaande vrouw. Ik kan de woorden niet vinden hoe ze mij bijstaat. Haar leven is op dit moment even een puinhoop maar ze is er. Dag en nacht. Onthoud elke afspraak vraagt na 10 min al ‘en hoe is, hoe gaat het’ ze stuurt pap lieve opbeurende berichtjes. ‘ I promise you we will be fine we will fullfill her wishes’ ze doet meer dan ik ooit had verwacht. Ze is mijn rock. Zit ik er doorheen is 1 woord genoeg. Ze leerde me dat het ‘ok’ is om te huilen.

Ik sluit me af bij nieuws zoals zoals pap. Sterk zijn!!! Ik begon direct aan het papierwerk. Verkocht het huis, doorsta ruzies met instanties omdat hij verplicht aan een pgb indicatie moet. Terminaal ziek staat hij in het systeem en hoewel we naar het buitenland gaan moet de indicatie er komen. Doen we het niet? Boete!!. Milly leerde me dat huilen mag. 😘😘😶

Het vertrek traject kent zoveel regels en bureacratie dat je elke 20-40 telefoontjes pleegt en beantwoord. Ruim 60 mails per dag en nacht.

Het einde is in zicht…. eindelijk. Nog 2 hobbels. Zijn indicatie en een prive kwestie.

In de rust die ik nu even heb voel ik pijn. Stevige pijn in de rug. Ik vergat even dat een deel versleten is (discus weg), dat ie gebroken was incl bekken en heupen op meer dan 40 plaatsen. Scheurtjes. Osteoporose….

In die rust denk ik terug aan dit jaar. Mijn jaaroverzicht.

Ik stopte bij de bieb na de zoveelste blessure. Het lijf wil niet weer maar had een toptijd!!! Catharina Broekman-Dijksma mijn kanjer en Gerard Kocx genietend van zijn pensioen lieten mij mezelf zijn en ik genoot 30 uur per week voor 50 euro pm. Na een zware tijd van ziek zijn. Zelf leren lopen gaven ze mij een kans om in PR alles te doen wat je kunt doen. De bieb tijd deed me ook beseffen wie ik ben! Dat het ok is, dat het mag. Lesbisch zijn. Catharina ik ben je zo dankbaar dankzij jouw support vond de liefde van mijn leven me. Je zei ‘propeer zo’n app en terwijl na een propje bij het hart in maand en forse scheur in het bovenbeen zette ik door. Vriendschapsapp en daar was ze. Milly mijn verloofde die gek genoeg daar 2 berichten stuurde en via instagram mijn hart veroverde. Ik sloot een lange periode af van ’tis over hoeft niet meer in ‘doen’…tsja Catharina eigenlijk ben ik verplicht je als getuige mee te nemen 😁 dat terrasje… eindbestemming is Hawaï ga je mee Catharina?

Het jaar begon wat brak. Miscommunicatie tot 17 maart toen Milly me vond. Mijn leven draaide om. Niet zonder slag of stoot… weet wat je doet, tis internet, kan fake zijn. Maar Milly bleek mijn ‘rock’ mijn grote liefde die me redde. We hebben een jaar gehad genoeg stof voor een boek maar je voelt het he… this is it.

There was Patsy McCarthyCarron. My best sis pall ever. She advised me, cried with me, laughed with me. No matter what she is there for me ❤❤❤❤.

Sandra MonteroSaenz ❤❤❤❤ amigas para ssiempre

Susana Blanco, Sandra Blanco, ❤❤❤❤❤

3 huisartsen… 3 kanjers. De mijne Vrenken keerde lopen, kreeg me op de juiste pijn medicatie. Staat altijd voor me klaar!! Incl zijn assisten! Dr Bonnema en van Gerwen. Ze namen de terminale taak waar. Met de assistentes Nicole en Ylona. Paps pijn medicatie moet ingesteld worden. We bellen veel. 1 kick is genoeg…. incl de hulp met het CIZ…. onbetaalbaar.

2018 begon iets brak met pijntjes maar eindigde in een nachtmerrie waarin ‘tijd’ een andere betekenis kreeg. Waarin de familie in Spanje de liefde vergoedt die hier in NL door de halfzus van moeder ontbeert. Haar reactie passend en memorabel ‘oh’…. nee ‘tante Lies’ dit keer kaap je het echte verdriet niet van pap rn mij weg. Je bent weer es woest op me. Tsja ik neem pap mee. En jij tantetje mag het gewoon hier lezen en…. dat boek van mam. Je gaat het niet leuk vinden maar aan een strand van Hawaï en California komt de waarheid zoals die is gewoon op papier. Nog 1 keer laat ik je alles aan elkaar gillen. Ere wie ere toekomt en enige eer muv een hoop ellende en leugens komt je nu eenmaal niet.

Be honest…. ‘oh’… serieus? Mafketel en schone schijn.

Hou het in de gaten ‘phoenix’ ‘En toen was het stil’ wordt in 2019 afgemaakt en gepubliceerd. Ik.werk er al 7 jaar aan. Jansen Steur wordt nog even benoemd maar hij was niet de enige die mam een fantastisch mens kapot maakte. Een bijzonder verhaal verteld uit de 3de persoon……

Wat een jaar.

Kanjers (jij ook Rosanne Lette) BEDANKT VOOR ALLE LIEVE STEUN. MILLY my love you are my rock.. het was een bizar jaar…. vergeef me dat ik namen vergeet..