THE legend of Tarzan review

Tarzan, het verhaal van Lord John Clayton, Earlier of Greystoke en zijn vrouw Jane verveeld nog steeds niet. In deze film is Tarzan echter niet in de jungle ontdekt! 

Earlier Greystoke woont al jaren kn Engeland op het landgoed van zijn vader met Jane. Het plot is Koming Leopold in 1890 die al ruim 7 jaar bezig is om een succes te maken van Congo. Hij claimde het op de Wereld Tentoonstelling. Veel succes heeft hij niet. Hij raakt bankroet!

Hij jaagt de legende na van “Bopar” het land van de diamanten. Althans zijn vriend en attaché Prom. Als het deel gevonden hebben kunnen ze de diamanten enkel krijgen als Tarzan uitgeleverd wordt. Prom verzint een list om Tarzan in Congo te krijgen. Een Koninklijke Invitatie. Hij reist af niet vanwege de koning maar de bedreiging van het volk. Slavernij. Samen met dr Washington en Jane gaat hij terug om dit te voorkomen. 

Het is een aantrekkelijke goed gemaakte film. Wellicht een van de beste films. Ook omdat niet alleen zijn verhaal wordt verteld. Tarzan krijgt kleur, wordt idd mens en blijft dit ook. De rol van Jane is ook anders. Een leuk verhaal. Goed geacteerd en briljant in beeld gebracht.