Me About you – prachtig drama over euthanasie

‘Me About you’ gaat over Will Traynor die na een ongeluk verlamd raakt en niet meer wil leven. De Will voor het ongeval is die van een rijke levensgenieter voor wie niets te dol is. Hij houdt van het leven. Maar aan die wil om te genieten komt een einde als een motor hem aanrijdt en hij verlamd raakt.

Na 2 jaar besluit hij dat her genoeg is geweest. Hij wil Euthanasie plegen. Zijn moeder vooral wil haar zoon niet kwijtraken. Will beloofd zijn ouders nog 6 maanden te blijven. Als zijn situatie onveranderd blijft maakt hij er een einde aan.

Zijn ouders nemen een ‘caretaker’ aan. Louise “Lu” Clarke. Hoewel het de eerste tijd stroef gaat, immers voor Will hoeft het niet meer komt er een kentering als Lu dit verneemt. Ze zet alles op alles om het te voorkomen als ze het verdriet van de ouders voelt. Als zijn vriendin ook nog met zijn beste vriend ervan tussen gaat is het helemaal kansloos.

Lu echter laat her er niet bij zitten. Na weken van stilte praat Will eindelijk en ze maakt een Bucketlist. Wat begon als een saaie baan groeit uit tot een fantastische vriendschap tot liefde. Wat uiteraard hardloop vriendje Patrick niet leuk vindt. Lu is niet alledaags, ze is op zijn liefst ‘😵😖 ouderwets gekleed en gekapt. Een beetje dom, niet de slimste, erg lief en charmant. Een beetje vreemd. Juist dat wordt voor Will aantrekkelijk. 

Als ze de Bucketlist afwerken gebeurd hetgeen het vriendje bang voor is. Ze worden verliefd en Lu slaagd er bijna in om hem op andere gedachten te brengen. Echter Will besluit dat Lu recht heeft op een aangenaam leven en zet haar in zijn testament. 

Heel even dreigt het mis te gaan als beiden hun liefde aan elkaar verklaren. Will kan Lu niet beloven te blijven leven. Hij is te zwak, teveel pijn en wil haar niet opzadelen met een zwaar invalide. Ze gaat verdrietig weg om alsnog op tijd hem na te reizen naar Zwitseeland om euthanasie te plegen. Het wordt een mooi afscheid. Lu erft een fiks bedrag laat Patrick doen wat hij het graagste doet ‘hardlopen’ zonder dat zij er nog last van heeft.