47% van de patiënten nog steeds slachtoffer medische missers

Uit eigen ervaring weet ik wat is. Mijn moeder overleed eraan ik bijna. Erfelijkheid en stofwisseling ziektes Addissons en Mastoctyses waar ex neuroloog Ernst J misbruik van maakte en op de hoogte van was gaf mij spuiten en medicijnen. Wat? 1 chemotherapie via tabletten botox spuiten en nog 5 experimentele medicatie. Welke is helaas onbekend.

Voeg eraan toe Osteoporose 45 jaar lichaam 98+. Complicaties trombose. Een eigenwijze huisarts die nu pas doorheeft dat ik ziek ben. En de wet van Murphy is compleet.

In 2010 ging het bij mij fout. Verbrijzelde enkel orthopeed die te laat het erkende en niets meer kon doen. Het werd later de diagnose osteoporose fase 5 (oplopen gewrichten vervangen rug vastzetten en een vaste klant van de gipskamer en operatietafel.

Toevallig ontdekten ze op een scan voor de longarts bij mijn vader een scheurtje in een ruggewervel. Kort daarna viel ik mijn rechterzijde. Röntgenfoto’s toonden breuken aan op diverse plekken in de onderste wervels; bekken, heup, knieschijf waarbij de rontgenoloog vroeg om een dexa scan. Deze meet de botdichtheid. 2014 4 jaar verder de uitslag te slecht voor de gynaecoloog om mij verder te behandelen. Zij verwees mij door naar de beste specialist die gelukkig in mijn stad werkt.

Mijn laatste bezoeken aan hem en het hoofd hematologie waren slecht. Nieuwe röntgenfoto’s en een trombose echo lieten zoveel afwijkingen zien dat ik met spoed bij de orthopeed terechtkwam en een plastische chirurgie om mijn rechterhand te herstellen. Pezen en tussenschijven in de pink zijn kapot de ringvinger vertoond afwijkingen en het moet allemaal met spoed geopereerd worden.

Nu er zoveel medische missers aan het licht komen waarbij artsen niets zeggen weet ik dat ik de beste artsen heb. De knieklachten zijn tweeledig 1 slagader zit verstopt de circulatie is er niet meer 2 het gewricht is op artritis. Toch moet mijn orthopeed met een vaatchirurg opereren het risico op een verslechtering is 70% maar als ik niets doe verlies ik het been.

In heel veel gevallen gaat het mis mijn rode draad heet Ernst J. En zogenaamde PVV aanhangers die voor 25.000 euro mij dood willen hebben. Ik heb een hekel aan deze psychopaat NSB ouders, ontvangt geld van de extreem rechtse Zionistische partij in Tel Aviv van Beroep Land pikkers en anti-semiet. Hun ultra On Orthodoxe gedachtengoed bestaat al eeuwen immers ze hingen Jezus ook al aan het kruis en hebben in mijn optiek weinig te maken met het Joodse geloof. Zij wonen al eeuwenlang in Palestina met nu 2 Religies Joods en Moslim. Zij zijn tegen “medische hulp” toch gebruikt Wilders de fouten in de zorgketen als stokpaardje. Om te scoren want in principe is hij tegen goede zorg ondanks dat maîtresse A ziek is. Zijn vrouw laat hem links liggen woont in haar thuisland reden temeer om aan te nemen dat hij niet getrouwd is. Schone schijn. Zijn hele doen en laten hangt van leugens aan elkaar.

Vergis je niet Wilders zijn inbreng is niet pro arts/patiënten het interesseer hem totaal niets. Ik wed dat hij bij een ingegroeide nagel moord en brand schreeuwde en in coma raakt bij een spuiten. Bloedafname weigert en artsen uitscheld. Wellicht moet zijn psychiater een andere anti psychotica voorschrijven. De Xanax is uitgewerkt ook bij zijn aanhangers. Zie tl @believeartmusic op Twitter vol idiote verwensingen en 1 dubieus account “Zotte” super verward stelt dat media kranten van haar zijn. Wie het is? Wilders?

Check Wilders in de debatten over Ernst J hij zegt in principe experimenteren mag zonder toestemming. Lemstra die de 2 rapporten Waar en Heel de patiënten schreef is nog steeds beroerd over zijn uitspraken ik ook mijn collega auteur denk ik ook.

Daarbij kom ik bij 1 belangrijk stuk waarbij ik Bram bij de NPCF op de vingers moet tikken. Arts Alida Twitterde niet dat ze frauderende met gelden door een 2 de auto aan te schaffen! Haar tweet “door de regelgeving heb ik 2 auto’s nodig om mijn werk te kunnen doen.

Bron: ANP en een lezer werkzaam in de GGZ
Publicatie nu.nl

“MEDISCHE MISSERS”

Bijna de helft (45 procent) van de patiënten heeft wel eens meegemaakt dat het fout of bijna fout ging met een medische beslissing. Dat meldt patiëntenfederatie NPCF maandag. 

Ruim 10.000 mensen, van wie ruim driekwart lid van het zorgpanel van de NPCF, beantwoordden vragen over hun ervaringen met zorgverleners.

Hoewel het vaak (bijna) fout gaat, zegt ook bijna de helft (46 procent) van de ondervraagden zich meestal veilig te voelen bij een arts of andere hulpverlener. 45 procent zegt zich altijd veilig te voelen.

Als het (bijna) misgaat, gebeurt dat in 36 procent van de gevallen op een afdeling in het ziekenhuis, laat het onderzoek van de NPCF zien. 30 procent van de gemelde medische missers gebeurt op de polikliniek. De meeste meldingen gaan over het stellen van een verkeerde diagnose of een fout bij het verstrekken van medicijnen.

De medische fouten hebben soms verstrekkende gevolgen. “De ondervraagden noemen tijdelijk of zelfs blijvend letsel en of psychische schade. En mensen zijn niet tevreden over de nazorg als er iets is misgegaan. Dat kan veel beter, bijvoorbeeld door aan de patiënt te laten weten wat er wordt gedaan om soortgelijke fouten in de toekomst te voorkomen”, aldus de patiëntenorganisatie.

Zorgaanbieders moeten volgens NPCF beter luisteren naar patiënten om fouten te voorkomen. Ook moeten patiënten beter worden geïnformeerd over onder meer de behandeling en de uitkomsten daarvan.

Door: ANP