‘The Help’ na slavernij “maid” 50ties VS

De film die zich afspeeld in Jackson South Caroline, zag ik als filmpremière bij RTL 4. Nu op net 5. Voor ons nu is het niet te begrijpen dat je kind door ‘de maid’ in de KKK (kluxkluxclan hoogtijdagen). Wordt opgevoed dat je de hele dag ‘bridge’ speelt.

Eindelijk weer een leeslijst boek verfilmd in JFK’s presidentschap, DE mars van Martin Luther king naar Washington DC voor zijn ‘ I have a dream’ speech.

Zijn de tijden veranderd? Toen moderniseerde Amerika snel slechts enkele Zuidelijke staten weigerden mee te werken. In deze film zit het stuk van Oscar film “Missipi Burning” veroorzaakt door 1typfout ‘cloth’ werd ‘ closet’ lees toilet afleveren bij het schoonzisje van Gouverneur Clark. 10 tallen negers werden vermoord, gewond, huizen in brand en overal de brandende kkk kruizen.

Dit soort racisme is ons bespaard gebleven echter we zijn wel verantwoordelijk. Wij brachten de Afrikanen naar de VS en Carribean en verkochten ze als slaaf.

Bizar is de rol van Elvis Presley. Je hoort em op de radio en hij is afstammeling van Kunta Kinte uit Congo en achterneef van Ophrah Winfrey die juist als kind ook als ‘maid’ werkte in Texas (tv serie roots).

Zowel het boek als film zijn prachtig omdat Skeeter de journaliste niet opgeeft tot het verhaal af is. En om eerlijk te zijn is het nog steeds niet af.

Believe