‘Palmetto- Search and Seize Her’

Woody Harrelson slaagd altijd in zijn rol. Hij begon als knullige barkeeper/eigenaar in de serie met CSI en Carla (vrouw van Danny de Vito) “where everybody sings your name” CHEERS waar hij een Academy award (lees emmy immers het was een tv serie) voor kreeg.

Ook in deze film draait Woody de film naar zich toe. En het lijkt dat hij qua uiterlijk stilstaat. Deze foto is uit 1998. In recentere films lijkt ie nog steeds dezelfde.

image

PALMETTO (1998)

Palmetto is een Amerikaanse misdaad/roadmovie geregiseerd door Volker Schlöndorff.

Verhaal

Harry Barber is pas vrijgekomen uit de gevangenis. Hij zat daar onschuldig opgesloten en nu is hij uit op wraak. Hij wordt door een vrouw ingehuurd om de ontvoering van haar stiefdochter in scène te zetten. Hij komt erachter dat hij bij de neus wordt genomen.

De echt boze Woody heeft 2 jaar voor niets gezeten voor een in scène gezette “ontvoering” van een rijkeluisdochter. Zijn vriendin Nina een rijke kunstenares die goed boert in niemandsland Palmetto exposeert veel. Hij loopt achter de feiten aan op zijn 35ste. Geen baan. Drinkt niet maar barman Alvares schotelt hem steeds zijn Bourbon waardoor hij weer gaat drinken. Zijn kantoor de bar… Daar probeert hij allerlei baantjes te zoek.

Tot hij mrs Malroux ontmoet (Barber Elisabeth Sue die 3 rollen speelt). Haar tas ligt in de telefooncel met duizenden dollars en ze heeft een “klusje”. Odette haar stiefdochter moet ontvoerd worden lees uit verveling in het mini dorp met 2390 inwoners en een haven vervelen zich en vinden manlief en pa een krent. Miljonair grootste huis maar de meisjes (vrouw en stiefdochter zijn van dezelfde leeftijd) willen meer dus bedenken ze de ontvoering en dan gaat alles mis uiteraard. Hij gaat vreemd, getuigen bij het telefoontje en geldrop. Uiteraard belt pa wel de politie en zo gaat er van alles mis. Ook zijn vertrek uit Palmetto. Het komt er maar niet van.

En leuke vermakelijke misdaadfilm vol leuke scènes. Maar zoals gezegd hoewel de film goed acteurs heeft, de Film goed geregiseerd is Woody overheerst de cast met spel humor en uitstraling.

Rolverdeling:

Woody Harrelson: Harry
Barber Elisabeth Shue: Mevrouw Donnelly / Rhea Malroux Gina Gershon:
Nina Rolf Hoppe: Felix Malroux Michael Rapaport: DonnelyChloë Sevigny: OdetteTom Wright Hickey: Advocaat: Ralph Wilcox:
Rechter Peter: Paul DeLeo: Barman Hal Jones: Ed Salvador

Wie is Woody Harrelson

Woodrow Tracy Harrelson (Midland (Texas), 23 juli1961), beter bekend als Woody Harrelson, is een Amerikaanse acteur. Hij is de enige acteur van de serie Cheers die genomineerd werd voor een Academy Award.

Snelle feiten

Biografie

Jeugd

Harrelson werd geboren in Midland, Texas, als zoon van Charles Voyde Harrelson en Diane Lou Oswald. Zij scheidden in 1964. Ook heeft hij twee broers. Zijn vader (overleden in maart 2007) was een professionele huurmoordenaar en is daar twee keer voor veroordeeld, één keer in 1968 en in 1978 na de moord op federale rechter John Wood. Harrelson groeide op in Lebanon ,Ohio bij zijn diepgelovige moeder.

Hij studeerde drama op het Hanover College in Indiana en haalde daar zijn graad in 1983.

Carrière

Nadat hij geslaagd was, verhuisde Harrelson naar New York waar hij in 1985 gecast werd voor de rol van naïeve barkeeper Woody Boyd in de comedyserie Cheers. Voor deze rol won hij een Emmy Awardin de categorie ‘Grappigste nieuwkomer’.

In 1986 speelde hij voor het eerst in een speelfilm, Wildcats, samen met Goldie Hawn. Daarna speelde hij vooral kleine rollen totdat hij in de film Doc Hollywood een grotere rol kreeg. Daarna volgden Money Train, Indecent Proposal, Natural Born Killers en Kingpin, waarin hij een bowler speelt met een armprothese. In 2014 speelde hij in het eerste seizoen van de HBO-serie True Detective de rol van rechercheur Martin Hart.

Privéleven

In 1985 trouwde Harrelson met Nancy Simon. Ze wilden de volgende dag gelijk weer scheiden, maar het kantoor van de instantie die daar bevoegd voor was, was gesloten. Dus hielden ze het nog tien maanden uit. Daarna trouwde Harrelson met Laura Louie. Het koppel heeft drie kinderen, Deni Montana, Zoe Giordano en Makani Ravello.

Harrelson is een groot voorstander van het legaliseren van marihuanaen hennep in de Verenigde Staten. Op 1 juni 1996 werd hij gearresteerd in de staat Kentucky nadat hij demonstratief en symbolisch vier hennepzaadjes plantte. Hij wilde een proefproces aanspannen tegen de staat omdat er geen onderscheid gemaakt kon worden tussen industriële hennep en marijuana. Hij won de zaak.

Harrelson is ook een anti-oorlogsactivist en sprak vaak bij demonstraties tegen de invasie van Irak in 2003.