Joost Zwagermans schrijver en kunstliefhebber pleegde op 51 jarige onverwachts zelfmoord RIP

Een van de 1ste berichten over de dood van Joost. Shoch zie en voel je…..

Mijn eerste gevoel bij zijn dood omschrijft dit lied. Mijn lijflied. Temeer omdat Joost mams verhaal omarmde en “een bron van warmte, pageturner en prachtig geschreven. Velen zullen er kracht uit putten” helaas had Joost de kracht niet meer om uit zijn depressie te komen.

Joost zat nooit om een woord verlegen. Zijn twitter en facebook accounts waren parels. Overal sprak hij over. Hij probeerde ons eigenlijk te waarschuwen en te inspireren. Omarm het leven. En wees niet bang. Zie hier zijn confrontatie met Pim Fortuyn. Die kunnen nu veel heibel maken over de BV Nederland

Zijn twijfels, waarom hij ging schrijver, wie hij bewonderde. Nedelands favoriete tafelgast is er niet meer.

Compleet onverwacht pleegde hij op 51 jarige leeftijd zelfmoord in de ochtend van 8 september 2015.

Met zijn eerlijkheid zette hij iedereen aan het denken. Over politiek, kunst, schrijvers en zijn depressies.

De vader van 3 kinderen had echter de kracht niet meer om verder te gaan. Wat hem getriggers heeft zullen wij nooit weten. En zijn gezin helaas nooit begrijpen.

Briljant maakt depressief, de qoute van Einstein en Nietzche blijkt eens te meer waar te zijn.

Voor zijn nabestaanden, familie, kinderen, partner en vrienden zal het verlies altijd blijven. Bij kanker verzoen je jezelf en anderen met een eerdere dood net als bij ALS, MS, Parkinson(isme) en dergerlijke afschuwelijke ziektes. Gelukkig zijn de behandelingen steeds beter.

Echter in de psychiatrie niet. Want dat had Joost en anderen geholpen.

12 september organiseerd omroep MAX , Jan Slachter DE DAG voor de zorg. Want Nederland hobbelt in sneltrein vaart achteruit. Die wetenschap dat men mensenlevens kan redden maar het vertikt is afschuwelijk. Onbewust heeft Joost de scoop van lading een zwarte rand gegeven.

We zijn vaker geschokt door zelfmoorden.

Joost Zwagermans zal in ons geheugen gegrift blijven. Zijn lach en traan zijn onze tranen en gevecht om te overleven.

Zijn werken zullen de schappen uitvliegen in boeken en e-boeken. Iedereen zal zijn werk willen lezen terwijl youtube vol staat met het voorlezen van hem.

Believe en geef niet op.