Vluchtelingen problematiek schut Nederland echt wakker maar er zijn 2 kanten

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/duizenden-asielzoekers-fraudeerden-voor-generaal-pardon

Niet iedereen kan een status krijgen omdat ze in eigen land bijvoorbeeld soldaat waren. Je krijgt dan bizarre situaties waarbij gezinnen uitelkaar worden gehaald zoals vorige nog. Vader moet eerst berecht worden voor het Internationaal lof en komt dan in Den Haag in detentie.

Soms zijn het economische vluchtelingen. Die komen meestal per vliegtuig. Of dure treintickets. Mensen met geld die als ze werk hebben gewoon welkom zijn.

Het is dubbel. Mensen vluchten massaal voor het terrorisme. Onder hun ook de veroorzakers. Hoe maak je schifting? Ze hebben valse papieren of geen papieren of 3 paspoorten. Het ter plaatste toetsen lijkt mij dan ook het beste plan. In dit extreme jaar van aantallen mensen die huis en haard verlaten.

Het rode kruis zamelt kleding en toilet artikelen in. Gewassen uiteraard. In Welkomst Winkels worden ze uitgedeeld of gebracht naar opvangcentrum. 1 van de 3 nu. Ter Apel zit immers vol.

Het kabinet heeft de EU plannen asielzoekers in het land van herkomst de asielprocedure veranderen. Zodat ze buiten de EU een veilige status kunnen aanvragen. Dit om te voorkomen dat ze niet in bijvoorbeeld onveilige boten vluchten. Over land etc. Het liefste hebben ze dat u geld overmaakt zodat er ook nieuwe spullen worden gekocht. De spullen gaan naar de opvang centra.

RTL Late Night hield gisteren een inzamelingsactie en haalde maar liefst 250.000 euro op.

Her en der zijn er al diverse acties. Statiegeld inzamelen van kinderen vond ik heel bijzonder. Of lagere scholen waar kinderen kleding zakgeld wandelacties houden. Het idee 1 asielzoeker in huis als pleeggezin (krijg je geld voor!) viel bij Vluchtelingenwerk Nederland herl slecht. De hulp asn inburgering, Nederlands leren of fietsles zijn de dingen de ze her en der regelen. Je moet dit ook aan profsessionals over laten.

Auteur: IB