Open dagen MST Enschede groot succes

De nieuwbouw van het MST Enschede is bijna af. Rondleidingen een groot succes maar in januari 2016 a.s. is de verhuizing en opening.
image

MST Tour

Tientallen medewerkers van MST werkten vrijwillig mee aan deze open dagen. Zij begeleidden groepjes van 15 bezoekers langs een speciale route door het gebouw waarin bezoekers in 1,5 uur tijd een goede indruk van het nieuwe MST kregen.

Zo kregen ze uitleg over de nieuwe mogelijkheden op  de Spoedpost, de operatiekamers, de polikliniek met onderzoeks- en spreekkamers, de verpleegafdelingen met de éénpersoonskamers en eigen verdiepingskeuken en de kenmerkende atria (binnentuinen) op de begane grond. De rondleiding werd afgesloten bij de ‘social media wall’.

De reacties

Met de opdracht ‘#MSTin1woord’ lieten bezoekers hun eerste indruk achter. De social media wall was gevuld met woorden als open, licht, ruim, vernieuwend, patiëntvriendelijk, prachtig en mooi. Het woord ‘Indrukwekkend’ stond met stip op 1. Veranderingen waarover bezoekers hoorden als ‘minder gezichten aan het bed’, of kortere afstanden tussen de units (voorheen afdelingen genoemd) en de gedachte achter ‘healing environment’ vielen in de smaak en bleven hangen. Bij de social media wall werd hier nog over doorgepraat.
Natuurlijk dachten mensen ook mee. Zo is de waterdruk bij de wasbakken in de toiletten nog wat hoog, sluiten de liftdeuren te snel en, zo hoorden we, is het gebouw nog echt kaal. Dit wordt natuurlijk nog opgepakt.

Op weg naar de verhuizing

Na de sleuteloverdracht op 31 juli jl. is het gebouw beperkt toegankelijk. Dit omdat het gebouw het aankomend half jaar wordt voorbereid op ingebruikname.

En er moet nog veel gebeuren. Het nieuwe onderkomen van MST moet nog volledig worden ingericht.

Zo moet apparatuur worden aangesloten en getest. Maar natuurlijk moet er ook mee worden geoefend. Medewerkers van MST worden hiervoor opgeleid.

Er zijn speciale trainingsprogramma’s ontwikkeld die medewerkers voorbereiden, ook op het gebruik van nieuwe apparatuur. Verder leren zij over de veranderende werkprocessen die er door het nieuwe gebouw zullen komen.

Begin januari 2016 gaat MST verhuizen naar haar nieuwe ziekenhuis.  

Meer informatie over ons nieuwe ziekenhuis opwww.mst.nl/nieuwbouw

Kijk hier voor een impressie van de open dagen en het nieuwe MST.