EK Finale Hockey eindigd in een horrorfilm

De dames spelen al jaren uitstekend en een finale tegen Engeland gaat normaal gesproken goed mooi spel. Technisch. Maarrrrrr

image

image

We moesten het doen doen met een horrorfilm karakter scheids inclusief tattoos (Fredy Krueger’s zusje?) die meer achterom keek (Poltergeist 1 Linda Blair draaide haar hoofd ook steeds) en ze spuugde met rochel. Yuk.

Ik heb zat vrienden in de VS maar als ze dit zien bevestigen ze onze angst. Ze is eigenlijk een ijshockey referee..

image

image

Dit begin was het nog spannend voor beide landen:

image

Het volkslied werd prachtig gezongen.

De wedstrijd zelf was loeispannend in het 1ste kwart. De 2de viel er uit een strafcorner eindelijk een prachtige goal van Eva de Goede. Toen nr 2.

In het 3de kwart werd het een knokpartij en met smerig spel en een scheids voor (omgekocht?) viel er bij een onterechte strafcorner een doelpunt op een rare manier. Bolle kant stick. Iets wat. Niet mag.

De kaarten vlogen in de lucht en het is een wonder dat ins team niet volledig eruit gestuurd wordt. Naomi van As ( binnenkort Kramer volgende week) moest uitwijken deed het keurig hop groen. De Goede werd letterlijk platgewalst. Hop 5 minuten eruit.

Hoezo partijdig?

Het laatste deel van de wedstrijd werd de nachtmerrie compleet. Een niet verdiende strafcorner en ineens stond er een voetballer die de bal erin trapte. Ze kreeg een kaart maar dit doelpunt wat afgekeurd moest worden… Werd 2-2. Met nog 3 minuten te gaan. Ik zou zweren dat Freddy Krueger achter het doel met een mobiel de scheids zijn stuurde en vroeg om jawel nog meer strafcorners voor Engeland en de winst.

Het drama eindigde in een shootout. Penalty’s waarbij de speler de keeper mag uitdagen.
Onze keepster deed het hardstikke goed maar onze meiden waren te beroerd van het de hele wedstrijd en het verloop.

Pauwmen vroeg in het 1ste kwart voor een bolle kant een video referee. Dan bekijkt een niet speler (in hockey kan de scheids niet hockeyen vandaar dat ze een maatje meer hebben en het spel niet kunnen volgen rennend) helaas had ze geen gelijk en dan mag je GEEN video advies vragen.

Ja sorry voor mijn cynisme. Je kunt beter eerlijk verliezen dan zo. De dames hadden geen schijn van kans. Niet om in hun spel te komen want de Engelsen speelden gevaarlijk. Onterechte kaarten en dat maakt een wedstrijd kapot.

1976 1978 weet iedereen nog finales WK voetbal waarbij nu inderdaad blijkt dat er een voetbalmaffia is. Gekochte wedstrijden. Ik hoop niet dat dit ook zo’n finale is maar ik vrees van wel dus zeg ik.

Blijf verdomme weg uit de sport. In atletiek is het gelukt nu de rest nog.

Ik ben boos niet omdat we verloren hebben maar de manier hoe.

Enne ik vind ons team toch de beste van de wereld ze staan nog steeds 1 in de ranking.

Zo nu die engelse dames een kop thee met karnemelk geven en scoones met wiet.