4 mei 2015 70 jaar na WO II DODENHERDING

Dodenherdenking 2015

HERDENKING BIJ NATIONAAL MONUMENT OP DE DAM

Bij de herdenkingsplechtigheid bij het Nationaal Monument op de Dam is iedereen welkom. Voor de genodigden die de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk hebben bijgewoond zijn plaatsen gereserveerd. Op de Dam zijn ruim 20.000 belangstellenden aanwezig. Het programma op de Dam is ook op alle publieke tv- en radiozenders te volgen. Ruim vijfenhalve miljoen kijkers stemmen hier op af. Wilt u de herdenking bijwonen, houdt dan rekening met de drukte en let op de aanwijzingen. 

image

image

STIL

“Het is stil in mij” het lied past goed bij deze dagen. Wij zijn veijheid gewend maar ten kostte van wat? Zoveel slachtoffers. Meer dan 9 miljoen in kampen soldaten x5 of meer. Elke ouder verloor een kind. Elke familie in Europa gaat nog gebukt onder de verwoesting van 1 gek Hitler en zijn walgelijke Mein Kampf entlosung idee. Niet Arisch weg ermee…… het is stil in mij…..

image

image
JAARTHEMA 2015

Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een thema dat als rode draad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt. Zoals ieder jaar bieden we een verdiepende tekst aan, die gebruikt kan worden om het thema een ander accent mee te geven dan voorgaande jaren. 

In 2015 is de tekst getiteld: Wie de ogen sluit voor het verleden, is blind voor de toekomst. Deze verdiepende tekst is in geschreven door Maurice Adams, hoogleraar aan Tilburg University en bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. 

Op basis van de verdiepende tekst hebben gastschrijvers artikelen geschreven en zijn cartoons getekend. 

Download de tekst hier of lees het jaarthema hieronder.

Afbeelding: De bevrijding van Breda, 29 oktober 1944. Foto: Beeldbank WO2 – NIOD 

image
GEEF HET DOOR

En doet niet als Wilders haatzaaien!
WILDERS VERANTWOORDELIJK VOOR SCHIETPARTIJ

3 gedachtes over “4 mei 2015 70 jaar na WO II DODENHERDING

  1. dit is dus een pure face mzt leden van het nakomelinge van bzenazd de nazi man zolang die er nog zijn is het puur bedrog

Reacties zijn gesloten.