DEBAT BROOD BED OOK VASTGELOPEN

Het loopt allemaal uit de hand. Niets lukt logisch overal worden we gepakt..Op elk front.

VVD en PvdA hebben de lastige onderhandelingen over de opvang van illegalen uitgesteld. Het is tijd voor rust en overleg in eigen kring, zo bevestigen bronnen. Hoe lang dat duurt, is onbekend.
De discussie over bed, bad en brood ligt gevoelig. VVD-fractievoorzitter Zijlstra en PvdA-fractievoorzitter Samsom geven geen duimbreed toe, melden bronnen aan RTL Nieuws.

ZIE OOK: Bed, bad en brood – hoe zit het ook alweer?

Een oordeel van de Raad van Europa, de Europese mensenrechtenorganisatie, wordt op verschillende manieren uitgelegd. Het Sociaal Comité van de Raad oordeelde eerder dat iedereen recht op bed, bad en brood heeft. Het Comité van Ministers erkent de uitspraak van het Sociaal Comité, maar zegt dat Nederland zelf moet beslissen of er uberhaupt opvang geboden gaat worden.

Het oordeel is minder vergaand dan verwacht door VVD en PvdA. Het is het resultaat van een succesvolle Nederlandse lobby bij het Comité van Ministers om de eerdere, scherpe uitspraak af te zwakken. Saillant detail is dat PvdA-ministers in het kabinet hebben ingestemd met de lobby van Nederland om een definitieve vorm van bed, bad en brood te voorkomen.