Riu Panama VII summit Americas met Barack Obama

De hoop is gevestigd op een blokkade stop

Het Riu Plaza Panama uitgekozen als gasthotel van de ”VII Summits of the Americas”
Palma de Mallorca, 9 april 2015

In het hotel vindt het 2de Amerikaans Bedrijfsforum plaats waaraan 12 staatshoofden deelnemen, waaronder, Barack Obama.

Riu Hotels & Resorts
Het Riu Plaza Panama, pionierhotel van de stadshotels RIU Hotels & Resorts, is uitgekozen als gasthotel voor de activiteiten van de ”VII Summits of the Americas”. Bij dit internationaal evenement voor dialogen en instemming tussen landen, zullen voor het eerst in de geschiedenis delegaties van 35 Amerikaanse landen aanwezig zijn, de meesten hiervan zullen in het RIU hotel van de Panamese hoofdstad verblijven.

Van 8 tot 10 april, vindt in de vergaderzalen van het Riu Plaza Panama het 2de Amerikaans bedrijfsforum plaats, dat beschouwd wordt als een van de belangrijkste bedrijfsevenementen ter wereld en waar dit jaar 12 staatshoofden van het werelddeel bijeen zullen komen, zoals de President van de VS, Barack Obama, zijn Mexicaanse ambtgenoot Enrique Peña Nieto, de Braziliaanse President Dilma Rousseff en zijn Panamese gelijkwaardige, Juan Carlos Varela. Bovendien zullen zij worden vergezeld door internationale rijksambtenaren zoals de Internationale secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon en de belangrijkste bedrijfsleiders ter wereld zoals Carlos Slim en de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg.

Met als thema ”Bridging the Americas: Productive integration for inclusive development”, wordt er op de 2de Bedrijfstop van Amerika, over belangrijke onderwerpen voor de privésector en de ontwikkeling van heel het Amerikaanse werelddeel gesproken, zoals voedselveiligheid, landbouwindustrie, financiële integratie en inclusie, energie, het bevorderen van gelijkheid voor vrouwelijke ondernemers, sociale innovatie van bedrijven, infrastructuur en informatietechnologie en –innovatie.

oxfam oxfam oxfam oxfam
Juan Carlos Varela Juan Carlos Varela & Mark Zuckeberg Mark Zuckeberg Hotel Riu Plaza Panama
oxfam oxfam oxfam oxfam
Guillermo Russo Checa Hotel Riu Plaza Panama Danilo Medina Sanchez Carlos Slim

Vanaf de opening op 13 september 2010, is het Riu Plaza Panama veranderd in een van de sociale en economische middelpunten van de stad. Op de kamers verbleven internationale bekendheden verbleven zoals de zanger Ricky Martin, Jennifer López; het Spaanse elftal en het Koningspaar van Spanje. Bovendien is de inrichting het decor geweest van speelfilms, media-evenementen zoals de Miss Panama verkiezing en van belangrijke concerten. In de zalen traden, voor het eerst in Zuid-Amerika, DJ Avicii en de Spaanse zanger Julio Iglesias op.

Dit 5-sterrenhotel en het eerste stadshotel van Riu Plaza, van de Spaanse hotelketen RIU wereldwijd, beschikt over 644 moderne kamers en 23 zalen voor allerlei soorten evenementen voor meer dan 2.000 personen. Dit maakt het een ideaal hotel voor zakenmensen, maar bovendien kiezen ook veel reizigers Hotel Riu Plaza Panama om hun vakantie in de Panamese hoofdstad door te brengen.

Voor meer informatie: http://www.riu.com

Over RIU:

De internationale keten RIU heeft haar oorsprong in 1953 op Mallorca, Spanje, met de opening van een klein vakantiehotel van de familie Riu, oprichter en huidig eigenaar in de derde generatie. Het bedrijf concentreert zich op toeristische hotels. Meer dan 70% van de hotels biedt de gerenommeerde All inclusive by RIU service. Met de opening van het eerste stadshotel in 2010 heeft RIU zijn aanbod van producten uitgebreid met een lijn van stadshotels genaamd Riu Plaza. RIU Hotels & Resorts heeft op dit moment meer dan 100 hotels in 19 landen en 28.813 werknemers die elk jaar meer dan 4 miljoen gasten ontvangen.Tegenwoordig neemt RIU de 30ste plaats in tussen de grootste ketens ter wereld, de eerste plaats in Spanje op basis van inkomsten en de derde plaats op basis van het aantal kamers.