The Passion beleef je …….

The Passion in Enschede was een groot succes. In een tijd waarin de chaos net zo groot is met biljoenen meer mensen en 1 religie (Islam) erbij 3 (Walhalla, Romeins en Griekse mythologie ) weg is de weg naar vrede verbroedering verder weg dan ooit. Jezus Gods zoon wat wetenschappelijk bewezen wordt in elk van de 5 erkende religies benoemd als verlosser van het kwaad omdat hij voor ons stierf. Zelfs de moslim erkent het die ons de tent uitvecht..

Waarom? De geschiedenis herhaalt zich. De Joden bevochten de Eomeinse Goden en wonnen. De Romeinen (door Julius Ceasaer en Marcus Antonius integreerde de Egyptische religie in hun eigen) versloegen de Grieken en ergens daarin op het hoogtepunt van de strijd tussen tussen de Romeinen en de Joden kwam de verlosser Jezus.

DSC_5041DSC_5024DSC_5017DSC_5005DSC_5043DSC_5029DSC_5027

THE PASSION 2015 ENSCHEDE: https://youtu.be/WV9Y6y03V_E

The Passion een idee van de EO en KRO bracht de Rooms Katholieke en Protestanse geloven dichter bij elkaar. Vanavond zelfs zo dicht dat het gat gesloten is. Verbroedering. Lijden maar bovenal liefde en respect. Zelfs moslims liepen mee in de prosessie met het het kruis is juist in Enschede de beste keuze geweest door de stadsgeschiedenis. De kruisdragers waren o.a. brandweermannen die de vuurwerkramp 13 mei 2000 meeemaakten, agenten, studenten 1 moslim de start de wijk die ontplofte maar waar meer dan 23 doden zjjn gevallen de wijk zat vol illegalen. De toedracht en dader(s) zullen niet bestraft worden zolang het ministerie van Justitie niet volledig omgegooid wordt. Enschede is in de Tweede wereldoorlog laat bevrijd bijna volledig platgebkmbardeerd en een doorvoerstad naar de kampen van Nazi Duitsland het Volkspark de plek waar hionderden zijn doodgeschoten zijn.

image

image

The Passion 2015: https://youtu.be/Zv18YH8DtEs

image

image

The Passion eindigde spectaculair Jezus op het dak/penthouse van de grootste in onze stad de Alphatoren. 20.000+ mensen draaiden zich om richting toren kant Jim die Jezus tot leven bracht stond er letterlijk als een verlosser.

Met dit in je achterhoofd hebben we hopelijk geleerd wat respect is, liefhebben en dat praten desnoods sommeren beter is dan de bommen, iorlogen, aanslagen vooral sektarisch geweld dat de wereld beheerst. Waarom elkaar uitvechten. Respect kan alles laten verdwijnen. Maar ja wij zijn mensen wij leren nog steeds niet van onze fouten. En terwijl de verlosser gemiddeld elke eeuw aanwezig is. We noemen ze heiligen of inspiratoren. Ik vraag me dan ook af of men wel beseft dat de verlossing in je hart zit. Wat je moet doen? Iets heel simpels laat decwarmte en liefde binnen. Pas dan hebben wij een kans……

BELIEVE. MIRACLES HAPPEN