Germainwings geschokt door zefmoord co-piloot

image

Bij de Duitse luchtvaartmaatschappijen Lufthansa en Germanwings heerst totale verbijstering over de mogelijke sabotage van de 27-jarige copiloot Andreas Lubitz. Lubitz zou met een doelbewuste actie de Airbus van Germanwings, op weg van Barcelona naar Düsseldorf, hebben laten neerstorten.
Lufthansa-bestuursvoorzitter Carsten Spohr bestempelt de daad als ‘de ergste nachtmerrie’. Hij zei met stomheid te zijn geslagen do
or de eerdere verklaring van de Franse autoriteiten. Die concluderen uit geluidsopnamen dat Lubitz de gezagvoerder opzettelijk moet hebben buitengesloten. De gezagvoerder had de cockpit verlaten, maar kon er niet meer in toen hij wilde terugkeren…

image

De 27-jarige copiloot Andreas Lubitz zou met opzet de crash hebben veroorzaakt van het Germanwings-toestel, dinsdag in Frankrijk. Hij kampte niet zo lang geleden met een burn-out, zegt de moeder van een oud-klasgenote.

Carsten Spohr, bestuursvoorzitter van Lufthansa, maakte vandaag melding van de onberispelijke staat van dienst van Lubitz. Hij doorliep de Lufthansa-pilotenopleiding in Bremen en Arizona en kwam in 2013 in dienst van Germanwings. Dat is het dochterbedrijf van Lufthansa dat bekendstaat als prijsvechter. In dienst van Germanwings maakte Lubitz tot dinsdag 630 vlieguren.

Eén onderdeel in het verhaal van Spohr springt eruit: gedurende zijn pilotenopleiding is Lubitz er even uit geweest. Dat was zes jaar geleden. Voordat hij weer tot de opleiding werd toegelaten, zou hij volgens Spohr uitvoerig zijn getest. Daaruit kwamen geen bezwaren naar voren, zodat Lubitz de training kon hervatten.

Bron: diversen