Vermoedelijk meer Nederlanders in neergestort vliegtuig

image

War is er nu precies geneurd?

image

Vlucht 4U9525 van Germanwings steeg rond 10 uur ’s ochtends op in Barcelona met bestemming Düsseldorf, maar kwam daar nooit aan. Het  toestel stortte neer in de Franse Alpen. Francetv Info reconstrueerde het traject van de Airbus in 3D op basis van openbare vluchtgegevens.

Vanaf een reguliere vlieghoogte van 11 kilometer zette het vliegtuig een steile duikvlucht in die acht minuten duurde. De Airbus daalde met een snelheid van 1.000 meter per minuut. De piloten zonden geen noodsignaal uit.

Tot nu toe is de duikvlucht onverklaarbaar. De brokstukken zijn op de bergwand gevonden. De kans dat alle motoren zouden zijn uitgevallen, is klein. Dan zou het toestel in een zweefvlucht komen, de daling zou langer duren.

Achter de bergwand ligt een klein vliegveld. Wellicht deden de piloten een poging om daar te landen. Dit zou een andere verklaring kunnen zijn voor de duikvlucht.

image

Langzaam maar zeker wordt er meer bekend over de passagier

image

Er wordt steeds meer bekend over de nationaliteiten van de 150 slachtoffers van de crash met de airbus van Germanswings. De vliegmaatschappij heeft de passagierslijst nog niet vrijgegeven, maar steeds meer landen bevestigen het aantal landgenoten dat aan boord van het toestel was.

image

image

Germanwings heeft bevestigd dat er 72 Duitsers aan boord van de airbus zaten, waaronder 16 leerlingen uit een gymnasiumklas en hun twee leraressen. Ook zaten er 35 Spanjaarden, 3 Britten, 2 Japanners, 2 Colombianen, 2 Argentijnen, 2 Amerikanen, 2 Australiërs, 2 Iraniërs, 2 Venezolanen, 1 Deen, 1 Turk, 1 Mexicaan, 1 Belg en 1 Israëliërs aan boord. Dat is bevestigd door de verschillende landen. De Nederlandse overheid heeft bevestigd dat er ook een Nederlandse vrouw (20) uit Deurne is omgekomen bij de crash.

Onbekend
Er bestaat nog veel onduidelijkheid over het aantal Spanjaarden aan boord van de airbus. Volgens de Spaanse overheid stonden er 45 Spaanse namen op de passagierslijst, maar er wordt nog onderzocht of die mensen ook uit Spanje komen.

Waarschijnlijk zat er ook een Mexicaan aan boord, maar de Mexicaanse overheid heeft dat nog niet kunnen bevestigen.

Van ongeveer twintig inzittenden zijn nog geen gegevens bekend.

image

Bron: diverse media o.a. AD ANP Reuters RTL nieuws