Connie Harkema’s nieuwsbrief

Connie Harkema
Bijeen geharkt

boeken
verhalen en gedichten
presentaties en reizen
schilderijen en nog veel meer.

Deze brief staat een beetje in het teken van mijn verhuizing en die van de “Harkalerie”, zoals ik mijn atelier/galerie graag noem. Vanaf 2 maart geen extra locatie in de Randstad meer, maar alles terug op het oude honk in Friesland, waar je op het moment niet meer met goed fatsoen kunt spreken van een “Harkalerie”. Materiaal en werk staan verspreid over twee vertrekken opgeslagen, wat niet wegneemt dat je altijd kunt langskomen voor een bezoek.

Maar verhuizen heeft ook zijn goede kanten. Door het ontstane ruimtegebrek geef ik tijdelijk wat boeken weg. Helemaal gratis, zelfs zonder verzendkosten. Het enige dat ik ervoor terugvraag is een korte recensie die ik in deze brief, op de website en de sociale media plaats.

Verder staan er deze maand maar liefst twee nieuwe exposities op het programma: in Amsterdam en Kopenhagen, plus in april een Culturele Zondag in Schoonhoven.


  

  Naast deze en andere nieuwtjes is er natuurlijk weer de agenda, en – voor wie ze nog niet gelezen heeft  – nieuwe blogs op: http://connieharkema.exto.nl/blog.html#.VKkQc5U5C00.

Veel leesplezier,

Connie Harkema
beeldend woordkunstenaar
voor een eerlijke tekst en een kleurrijk beeld

Rondtour Friese 11-steden

Aan de rondtour van de Friese 11-steden is nog lang geen einde gekomen. Na de succesvolle tentoonstellingen in het Hilton Hotel van München en Straatsburg vorig jaar hebben de doeken eind oktober 2014 Art Square Amsterdam aangedaan, en in november en december de bibliotheek in Krimpen aan de Lek.

Eind februari is het werk direct vanuit de bibliotheek in Lekkerkerk (waar ze eveneens twee maanden hebben gehangen) doorgegaan naar Bubble Projects die ze voor een maand in het Hilton Hotel Kopenhagen heeft geplaatst.

Verder op het programma staat WTC Expo in Leeuwarden, waar de steden door toedoen van Art Connection van half december tot half maart 2016 zijn te bezichtigen. 

 Edit 

Verder kun je bij mij nog altijd de bijbehorende postkaarten en het boekje “De geschiedenis van de Friese 11-steden in vogelvlucht” bestellen (harkemaconnie@gmail.com).
Deze lopen momenteel als een speer, mede door toedoen van de vermelding
in “Landleven”, hét magazine voor buitenleven.

Gratis boeken en recensies

Zoals hierboven al aangekondigd, zal ik de komende tijd vanwege ruimtegebrek gratis boeken weggeven met als tegenprestatie een korte recensie. Deze plaats ik op mijn boekensite, in de sociale media en in mijn nieuwsbrief “Bijeen Geharkt”. Uiteraard ben je vrij jouw mening zelf te verspreiden onder je eigen contacten.
In de recensie graag je mening over het onderwerp, de schrijfstijl en illustraties, plus een verwijzing naar deze website (www.connieharkema.jouwweb.nl).

Wil je meedoen? Mail dan naar harkemaconnie@gmail.com. Het eerste boek dat op de nominatie staat is: “Harkefietjes”. 


  

Hiervoor hebben zich inmiddels drie personen aangemeld, te weten:
Frans Fifis, Christine de Knijf en Ellie Schmitz.

Je kunt hun bijdragen lezen op: http://www.connieharkema.jouwweb.nl/recensies

Extra leuk om te vermelden is dat Frans, illustrator en portrettist, creator van Art.fifistyc, ook nog eens aanbood een potloodtekening van mij te maken. Geen gewoon portret, maar een voorstelling van hoe hij mij ziet.
Hierdoor is het een tekening geworden, waarop ik wel dertig jaar jonger lijk. Volgens Frans, omdat hij in mij de sprankelende jeugdigheid ziet; altijd bezig te onderzoeken.
Is dat niet aardig?

jpeg.jpg

SSS

Sinds kort ben ik aangesloten bij de stichting Schrijvers School Samenleving (www.sss.nl). SSS bemiddelt en adviseert al ruim 40 jaar bij het organiseren van auteurslezingen, zowel voor volwassenen als voor kinderen.
SSS werkt vooral samen met schrijvers en dichters van wie boeken zijn gepubliceerd bij de grotere literaire uitgeverijen. De organisatie heeft contact met honderden organisaties, zoals bibliotheken, scholen, boekhandels, verenigingen, literaire cafés en theaters.

Concert

Mijn Moordrechtse optreden samen met het Canja Trio eind januari was nog leuker dan verwacht.  De symbiose tussen muziek, poëzie en kunst voelde zo goed dat we een herhaling niet uitsluiten.

Mocht je ook willen genieten van een muzikale reis waar klassieke muziek en poëzie, ondersteund door kunstbeelden, elkaar afwisselen, dan horen we dat uiteraard heel graag.

Reisverslagen

Acht maanden lang heb ik op Facebook : https://www.facebook.com/connie.harkema.1/photos_all
foto’s van mijn Italiaanse rondreis gepost. De laatste foto’s betroffen de 16e-eeuwse tuin Sacro Bosco Bomarzo (1), oftewel het Parc Dei Monstri.
Het was ons laatste grote uitje tijdens een reis die meer dan 10 weken duurde.

G

  

Misschien dat je interesse hebt om de mooiste foto’s met een korte beschrijving van deze reis door Italië als fotoboek te bestellen. Dan kun je me het beste mailen, zodat we samen de uitvoering en prijs kunnen bespreken.
Ditzelfde geldt voor mijn rondreis door Spanje of voor een fotoverslag van verschillende citytrips. Ik sta voor alle varianten open.

Ook vind ik het leuk om op locatie iets over mijn reizen te vertellen, inclusief PowerPoint-presentatie.

GEDC0267.JPG

Inmiddels ben ik op dezelfde Facebook-pagina een verslag over de Schotse hoofdstad Edinburgh begonnen, waar ik december vorig met mijn dochter ben geweest.

Hierna volgt een uitgebreide reportage over New York, waar we in een sneeuwstorm terechtkwamen. Kun je niet zolang wachten op het volledige relaas, neem dan alvast een kijkje op Instagram, waar ik onlangs een account heb geopend.

Fotoalbums  schilderijen (FB)

Vanaf vorig jaar januari ben ik op Facebook begonnen mijn werk in verschillende fotoalbums onder te brengen.
Na “Winterwarmte”, “(On)geloofwaardig”, “Reisschilderingen”  en de “Friese 11-steden” te hebben voltooid, ben ik bezig met het album “zwart-wit tekeningen”:
https://www.facebook.com/connie.harkema.1/media_set?set=a.562009827213968.1073741826.100002148662167&type=3
Hieronder de afbeelding van “Paardenroos”. Het bijbehorende gedicht kun je lezen via bovenstaande link. 

  

Agenda

2015

Tot onbepaalde tijd
NH Schiphol Airport, Kruisweg 495 te Hoofddorp
Doorlopende gezamenlijke expositie met leden van “BooART Kunstbemiddeling”
Vrij toegankelijk


  

  
Donderdag 26 t/m maandag 30 maart van 09.00 tot 18.00 uur
Art Square Amsterdam, paviljoen Museumplein, Amsterdam
Gezamenlijke expositie, art, jewellery, photography

Maandag 2 maart tot donderdag 2 april
Hilton Copenhagen Airport Hotel Ellehammersvej 20, 2770 Copenhagen
Doorlopende expositie

Zondag 12 april van 13.00 tot 17.00 uur
Deelname Culturele zondag Schoonhoven bij Klokkenfabriek Van Kan, Oude Haven 36.
Gezamenlijke expositie met kunstvereniging “KrimpenerKunstwaard”.

Woensdag 23 september t/m dinsdag 10 december
Brasserie Stania State, Rengersweg 98b, Oentsjerk (Oenkerk)
Solo-expositie

2015 / 2016

Woensdag 11 december 2015  t/m dinsdag 15 maart 2016
WTC Expo, Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden
Solo-expositie

Contact

Je kunt me mailen op harkemaconnie@gmail.com

Voor nadere informatie verwijs ik naar:

http://www.connieharkema.exto.nl
http://www.connieharkema.jouwweb.nl
http://www.flickr.com/photos/78956192@N03/
http://www.todio.nl/Connie

De nieuwste berichtjes vind je op:

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002148662167
http://www.linkedin.com/pub/connie-harkema/17/b54/244
https://twitter.com/ConnieHarkema