En toen gingen we stemmen…… Muv de PVV die laten we “links” liggen

De exit poll zoals verwacht CDA en VVD nek aan nek race voor de zetel verdeling in de senaat, de VVD verliest, minder dan verwacht, fors verlies voor de PVDA. Gelukkig is de PVV gedaald maar dat riep ik op twitter al. Laat Wilders maar lekker stampen, Rutte komt 4 zetels te kort dus we krijgen een nieuw kabinet. 

De Senaat annex 1ste kamer wordt “getrapt” voor gekozen, de Statenleden kiezen de senatoren. De kamer aperlt drn sleutelrol in de wetgeving, is de Senaat tegen, gaat de wet niet door! Een Kabinet met een minderheid haalt de eindstreep niet als dat gebeurd, laten we eerlijk zijn, dit is voor Necerland edn fantastische dag, we hebben ze een brevet van onvermogen gegeven. Geen meerderheid betekent heen en weer rennen, achterklap gedoe. Is desastreus, moeten wij er rouwig om zijn? 

Wat denk jezelf? Niet dus. Ik heb gestemd, mijn partij is 1 van de winnaars. 

49% heeft gestemd, VVD 3,8 verlies PVDA, 3,6 verlies…. CDA 1,4 winst. PVV Verliest we zijn de geblondeerde kip eindelijk zat.

Waarom raakt man met mozart haar zijn stemmers kwijt? Wilders trekt het karretje niet meer, het geld is op, het geruzie breekt ze op. De one-liners en niet meedoen daarvan zegt de kiezer “bekijk het maar” 

http://youtu.be/VMYthUVMdqE 

Ja Renee de Haan had em al in de luiers door, Wilders is idd een huichelaar, naprater, schreeuwer en een gevaar voor de democratie. En juist dat gevaar willen we niet!

Nr 1 Schiermonikoog, lage opkomst. PVDA VVD verlies CDA SP D66 winst. CDA de grootste. 

De winnaar is de CDA Buma Hearsma heeft eigenlijk hetgeen in huis wat we nodig hebben, linksom of rechtsom ern kabinet zonder red het niet. 

Tot gauw want lang zal het niet meer duren. En de CDA voorspel ik weer een plak in het kabinet er is altijd ern brug nodig om de balans te houden.