Serious request 4.5 miljoen kom op daar moet meer bij

Laat je hart spreken niet gelijk eh crisis enzo ik ken er 1 die met een auto haar voedselbank kerstmaal ophaalt die het niet eens gebruikt maar zeurt over de inhoud. De crisis is ons aangepraat..kijk in je knip zit er minder in? Nee meer omdat we niets meer doen. We staan stil. Kom op geef geld uit dan boost je de economie en bij serious request help je tig vrouwen kinderen. Ook hier het is ook over de grens al zover.

Volg je hart en geef en klaag niet meer. Alle tips hints levert ons veel op. Trek de regering eraf dan is het over!! Want we hebben een OVERSCHOT JA LEES GOED WAT IK SCHRIJF WE HEBBEN EEN OVERSCHOT MAAR DAT HOOR JE BEWUST NIET. DE KNIP KAN OPEN KOM IN OPSTAND DAN HEB JIJ GEEN EXCUUS MEER OM GOEDE DOELEN LINKS TE LATEN LIGGEN!

image

#SR14 Home
€ 4.588.750,-
Doneer: Giro 661, IBAN-nummer: NL56INGB0000000661
Whatsapp
Twitter
Facebook
E-mail
NIEUWS
Hoe leg ik de stille ramp uit aan m’n kind?
Voor kinderen is het doel van 3FM Serious Request dit jaar wat moeilijker te bevatten. Met deze uitleg kan je je kinderen toch duidelijk maken waar het over gaat zonder al te expliciet te worden.

Meteen naar de reportages van Eric Corton

image

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden. Dat deze stille ramp raakt aan onderwerpen als fysieke integriteit, seks en soa’s maakt het ingewikkeld, zeker in de communicatie naar kinderen.

De slogan van de campagne is: “Hands Off Our Girls”. Tijdens de actie focussen we ons op de waarde van fysieke integriteit, maar ook zal gesproken worden over seksueel geweld in de reportages die Eric Corton maakte in Colombia.

We hopen dat ouders en leraren bewust de grenzen van de kinderen bewaken en bijdragen aan de informatievertaling naar het jongere publiek.

Hoe verwoord je het doel aan je kind?
Eric heeft hier zelf al mee te maken gehad. Hij vertrok naar Colombia om daar zijn reportages te maken en moest aan zijn 12-jarige dochter uitleggen wat hij precies ging doen. Een korte omschrijving van dat gesprek geeft goed weer hoe hij dat verwoord heeft. Zij stelde hem de vraag: “Wat is dat dan, seksueel geweld?”

– Wat vind jij ervan als een jongen uit je klas jou wil zoenen?
“Neeheee bah!”
– En als hij het nou toch doet?
“Dan sla ik hem!”
– En als hij nou sterker is?
“…”

Je kunt een kind uitleggen dat bij oorlogen niet alleen volwassen mannen met elkaar vechten met wapens, maar dat zij vaak ook aan vrouwen en meisjes zitten op een manier die niet kan. Die vrouwen en meisjes hebben eigenlijk geen rol in zo’n conflict, maar worden expres gekwetst en bang gemaakt. Vaak kunnen ze daarna niet meer gewoon functioneren.

Voor die vrouwen en meisjes vraagt 3FM met Serious Request aandacht. Die slachtoffers willen we met de actie helpen, zodat ze zich weer veilig voelen. En de DJ’s hopen dat met de aandacht voor deze stille ramp minder vrouwen en meisjes beschadigd worden tijdens conflicten.

Gastlessen van het Rode Kruis
Het Rode Kruis biedt de mogelijkheid om een gastspreker uit te nodigen op scholen, van lagere school tot HBO, om uitleg te geven over het doel van dit jaar. Dit kan op de website van het Rode Kruis:

image

image

Doneer nu Serious request voor de kinderen kijk naar de videos. Jij wilt toch ook een toekomst voor hun?
€ 4.588.750,-
Doneer: Giro 661, IBAN-nummer: NL56INGB0000000661
Whatsapp
Twitter
Facebook
E-mail
NIEUWS
Eric Cortons reis naar Colombia
Als ambassadeur van het Rode Kruis en hart en ziel van 3FM Serious Request reisde Eric Corton in oktober 2014 naar Colombia om daar reportages te maken over meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Bekijk hier de foto’s, lees zijn verslagen en beluister en bekijk zijn reportages.

De rol die Eric voor 3FM Serious Request vervult is een heel bijzonder en niet altijd de makkelijkste. De onderwerpen waar hij zijn radioreportages over maakt liggen altijd aan de basis daarvan. Dit jaar was voor hem dan ook een van de meest confronterende reizen en onderwerpen. Vrouwen en meisjes in conflictgebieden die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld. Een moeilijk bespreekbaar onderwerp met vreselijke gevolgen.

MEER OVER HET DOEL VAN DIT JAAR
HOE LEG IK MIJN KIND UIT WAT SEKSUEEL GEWELD IS?

Eric reis naar Colombia
Door aandacht te vragen voor deze stille ramp, probeert 3FM zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Zij bieden hulp aan de slachtoffers en bieden hen een kans op een toekomst. Eric reisde naar Colombia om reportages te maken van dit wereldwijd veelvuldig voorkomende probleem en om te zien welke rol het Rode Kruis vervult.

VIDEO: Abraham Doblado helpt slachtoffers in Colombia 
VIDEO: Alessandra is zwanger van de man die haar verkrachtte
VIDEO: Lise kan niet van haar dochter houden 
VIDEO: Mafa’s verhaal doet Eric gruwelen
VIDEO: De dochter van Maria Luana keerde niet meer terug
AUDIO: Primavera werd in een taxi aangevallen
AUDIO: Eric besluit de ellende van zich af te praten
AUDIO: Lorena Mosquera licht vrouwen voor
VIDEO: Sory vertelt het verhaar van haar en haar dochter
AUDIO: Zuster Melanie behandelt maandelijks ruim 15 slachtoffers

STEUN 3FM SERIOUS REQUEST EN LEVER EEN BIJDRAGE

Alle audioreportages werden gemonteerd door Marco Baay van Kaiser Sound Studio’s.

Voorgaande reportages van Eric Corton
2013: Erics reis naar Burundi
2012: Erics reis naar Malawi
2011: Erics reis naar Ivoorkust
2010: Erics reis naar Oeganda
2009: Erics reis naar Sierra Leone en Burkina Faso
2008: Erics reis naar Kenia
2007: Erics reis naar de Centraal Afrikaanse Republiek