Is de VADER van Koningin Maxima Jorge Zorreguietta overleden?

Het zal voor de Argentijnen dubbel zijn ivm de “vuile oorlog” de pers krijgt in ieder geval wel de deksel op zijn neus. Immers maandag gilde tout journalistiek “onzin”. Dit omdat Koningin Maxima halsoverkop naar Argentinie vloog. Nu blijkt dus dat ze afscheid heeft genomen van haar vader. Neem van me aan dat dit pijn doet haar verdriet. Hij lag/ligt met Leukemie in her ziekenhuid.

Natuurlijk wil iedereen de waarheid weten. Er zijn afschuwelijke dingen gebeurd. Ik hoop oprecht dat die er ooit komt. Maar vergeet niet dat onze vorstin zelf ook snakte naar de waarheid. En nu is Jorge er waarschijnlijk nier meer. DE vader die als ik het goed onthouden heb bereidt was om mee te werken.

Nu verschijnt dit:

image

EN DIT:

image

Er is onduidelijkheid ontstaan over de toestand van Jorge Zorreguieta. ANP meldde eerder op de avond dat hij overleden was, maar het ziekenhuis ontkent dat. Ook Argentijnse media meldden het overlijden, op basis van bronnen in het ziekenhuis Fundaleu. Zorreguieta is 86 jaar en lijdt aan leukemie.

Het ziekenhuis ontkent in een tweet dat Zorreguieta overleden is. Volgens Fundaleu, het ziekenhuis waar hij zou verblijven, zou hij stabiel zijn en is hij gisteren ontslagen uit het ziekenhuis.

De grootste krant van Argentinië, La Nacion, heeft het bericht inmiddels ook van haar website verwijderd en gerectificeerd. De krant meldt nu dat Inés, de zus van Koningin Máxima, heeft bevestigd dat haar vader leeft. Zijn toestand zou zeer ernstig zijn, maar stabiel.

Volgens Remi Lehmann, een correspondent in Buenos Aires, is Zorreguieta nog in leven. Hij heeft een woordvoerder gesproken die zegt dat de vader van Koningin Máxima thuis is, en in stabiele toestand verkeert.

Koningin Máxima reisde zaterdag met spoed naar Argentinië om haar zieke vader te bezoeken.

Zorreguieta is in Nederland altijd omstreden geweest vanwege zijn verleden in het regime van de Argentijnse dictator Jorge Videla (1976-1981). Het leidde er zelfs toe dat Zorreguieta van toenmalig premier Wim Kok niet op de bruiloft van Máxima en prins Willem-Alexander mocht zijn op 2 februari 2002.

Premier Kok liet het verleden van Jorge Zorreguieta onderzoeken toen bekend werd dat die onderminister van Landbouw was geweest tijdens het militaire regime. Deze junta was verantwoordelijk voor het oppakken en laten verdwijnen van duizenden tegenstanders.

De conclusie was dat de vader van Máxima op de hoogte moet zijn geweest van de verdwijningen. Wel sloot het onderzoek ,,praktisch uit” dat Zorreguieta hierbij persoonlijk betrokken was. Zelf heeft Zorreguieta altijd ontkend op de hoogte te zijn geweest van de mate waarin het Videlaregime zich schuldig maakte aan onderdrukking.

laten we in vredesnaam wachten!!

Jorge Zorreguieta overleden via #ADnl gelezen. http://s.ad.nl/3794781

De vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta, is overleden. Dat melden diverse Argentijnse media op basis van bronnen in het ziekenhuis Fundaleu. Hij overleed aan de gevolgen van leukemie en is 86 jaar geworden.

Later meer.

image