Kan ons elftal nog voetballen na alle experimenten?

Alarmfase 1 bij Oranje na nederlaag tegen Mexico via #ADnl . http://s.ad.nl/3787912

Waar ging het fout? Voor de  WK. Waarom? Van Gaal flikte het om muv 1 of 2 wedstrijden om te winnen maar maakte er en een ren je rotje van.

Elke keer iets anders. Opstelling, team, 😨 aanvoerder. Geen wonder dat Dirk Kuyt ADIEU ZEI NA de WK. Immers Hiddink doet hetzelfde.

Wie snapt het nog? Ik niet. Ja de spelregels maar waarom steeds andere koppies? We verliezen tegen landen (Liechtenstein kan zelfs winnen van onds) waar vroeger niet eens naar gekeken werd. Tik. Tik. Goal.

Mijn advies is heel simpel. Hou het simprl het zijn voetballers die tegen een bal moeten trappen en vast moeten houden! Ga geen proffesor uithangen dat snappen ze niet. Kijk naar Cruijff die heeft ook…..

Ergo laat ze hun ding doen met het team dat beste met elkaar speelt nu regeren de ego’s ipv de bondscoach en dat is de fout. Hiddink traint egotrippers maar juist de geldmachines maken het team stuk.

Op 2 na Robben en Schneider die eerlijk zeggen dat ze het verknalt hebben.

Wordt wakker en beweeg die poten!!!! En Guus geen experimenten meer. Wie weet komt het dan nog goed.

image

Guus Hiddink krijgt het Nederlands elftal maar niet aan het voetballen. De bekritiseerde bondscoach zag zijn ploeg woensdag ook de vriendschappelijke interland tegen Mexico verliezen (2-3). Oranje voetbalde bij vlagen best aardig, maar maakte de ene na de andere defensieve blunder.

Onder de opvolger van Louis van Gaal heeft Nederland na het WK alleen van Kazachstan (3-1) gewonnen. De duels met Italië (2-0), Tsjechië (2-1) en IJsland (2-0) gingen net als tegen Mexico verloren. Hiddink heeft al aangekondigd te vertrekken als Oranje zondag ook Letland niet kan verslaan in de EK-kwalificatie.

De geboren Achterhoeker blijft weinig bespaard tijdens zijn tweede regeerperiode bij Oranje. De bondscoach herhaalde de laatste dagen dat het lastig voetballen is als je iedere wedstrijd na 8 minuten op achterstand komt. Het was alsof hij het lot had getart met zijn opmerking, want uitgerekend na 8 minuten schoot Carlos Vela al raak (0-1). Zo kwam Nederland ook in de vijfde interland na het WK snel op achterstand, ondanks alle beloften wel eens scherp te starten.

Hiddink experimenteerde met een geheel nieuwe defensie, bestaande uit doelman Tim Krul, Ricardo van Rhijn, Ron Vlaar, Joël Veltman en Jetro Willems. De langverwachte terugkeer van de steunpilaar van Aston Villa duurde slechts 23 minuten. Vlaar greep na een duel naar zijn linkerkuit en strompelde al scheldend van het veld. Afgaande op zijn reactie kan het bijna niet anders of hij ontbreekt tegen de Letten.

Oranje verdedigde slordig tegen de ploeg die het afgelopen zomer op het WK nog in de achtste finale had verslagen. Vooral Willems, zo goed in vorm bij PSV, schutterde veelvuldig. Toch kregen Arjen Robben, Wesley Sneijder, Memphis Depay en Klaas-Jan Huntelaar goede kansen op de gelijkmaker.