Raad van State GEEN uitspraak over Sinterklaas discriminerend oid -> HANDEN AF VAN SINT EN PIET

Ga er maar even voor zitten en lees het goed en il zeg “HANDEN AF VAN SINTERKLAAS” CULTUURERFGOED voeg ol eraan toe. Buigen of barsten. Barst maar DIT IS NEDERLAND DIT IS ONS ERFGOED BLIJF ERVAN AF. WIJ MOETEN ELDERS OOK DE CULTUUR SLIKKEN. DOEN WE DAT KUNNEN ZE ZELFS BIJ DIEFSTAL MIJN HAND ERAF HAKKEN. (STAAT ER BEWUST SE GILLERS KOMEN VOOR 89% UIT EEN RELIGIE).

IK BEN ER ZO KLAAR MEE DAT IK ELK MOMENT AANGRIJP ALS HALFBLOEDJE DAT SINT EN PIET BIJ ELKAAR HOREN
BUIGEN EN BARSTEN. ACCEPTATIE! PUNT UIT.

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft vorig jaar terecht de vergunning voor de sinterklaasintocht in Amsterdam afgegeven. Volgens de Raad van State gaat de burgemeester niet over de inhoud van zo’n evenement. Hij mag alleen een vergunning weigeren als het een gevaar voor de openbare orde is. Hiermee hebben vandaag de tegenstanders van Zwarte Piet de zaak tegen de gemeente verloren. Zo genoeg is genoeg. Ga maar naar de Politie zegt de Raad van State.
image

image

image

Tegen alle verwachtingen in heeft de Raad van State woensdag geen uitspraak gedaan over het wel of niet discriminerende karakter van Zwarte Piet. Wel oordeelde de Raad dat de Amsterdamse burgemeester Van der Laan terecht een vergunning heeft verleend voor de sinterklaasintocht in 2013.

Het is volgens het adviesorgaan niet aan de burgemeester om te bepalen of Zwarte Piet discriminerend is en dus het discriminatieverbod schendt. Dat geldt ook voor het grondrecht op respect voor het privéleven.

Burgemeester wint zaak
De rechtbank van Amsterdam oordeelde in juli nog anders en tikte Van der Laan op de vingers. Tegen deze uitspraak waren de burgemeester en Stichting Pietengilde in hoger beroep gegaan, waardoor de Raad van State aan zet was.

Die gaf Van der Laan en het Pietengilde gelijk. De burgemeester gaat namelijk alleen over openbare orde en veiligheid. Hij hoeft daarbij geen rekening te houden met “het voorkomen van stigmatisering, ongelijke behandeling of discriminatie”.

Tegenstanders
Het is nu aan de organisatoren van sinterklaasintochten of er zwarte pieten komen. Tegenstanders van Zwarte Piet kunnen dat besluit dan nog aanvechten bij de civiele rechter.

Zowel het sinterklaascomité in Puttershoek als Rotterdam bepaalt woensdagmiddag wat ze doen. In beide plaatsen praten de comités en de organisaties over de invulling van de intocht.

Het Sinterklaasjournaal wordt door veel mensen als leidend gezien in het wel of niet meenemen van zwarte pieten aan boord van de stoomboot. Dinsdagavond bleek tijdens de eerste uitzending dat de traditionele zwarte pieten ook bij het populaire kinderprogramma nog steeds van de partij zijn.