AC/DC OPRICHTER HEEFT ALZHEIMER

AC/DC IS HELAAS MET SLECHT NIEUWS VOLOP IN HET NIEUWS. GISTEREN WILDE 1 ER 2 VERMOORDEN. NET WERD BEKEND DAT OPRICHTER  MALCOLM AAN ALZHEIMER LIJDT… 61 JAAR OUD. MA OOK AL ENKELE BEROERTES.

HET ZET JE WEL AAN HET DENKEN. GENIET VAN HET LEVEN. WEES POSITIEF. EN LEEF! (BEWUST)…

WIJ WENSEN HEM FAMILIE DE BAND EN VRIENDEN VEEL STERKTE TOE.

Gitarist en medeoprichter Malcolm Young van de Australische rockband AC/DC lijdt aan dementie. Dat meldt The Australian vrijdag.

image

De 61-jarige Malcolm Young zou volgens een ingewijde zijn opgenomen in een verzorgingstehuis. Michael Browning, die van 1974 tot 1979 manager van de band was, zegt dat de aandoening heel plotseling kwam. “Het is schokkend en vreselijk. Helaas voor AC/DC verliezen ze hun oprichter en mentor. Hij is het genie achter de band”, aldus Browning. Young zou eerder een beroerte hebben gehad.

AC/DC maakte woensdag bekend dat de band na 41 jaar voorgoed afscheid moet nemen van hun bandmaatje Young. Het was al bekend dat hij ziek was. Het verzorgingstehuis in Sydney wilde niet bevestigen of Malcolm inderdaad daar verblijft.

Malcolm Young en zijn broer Angus richtten AC/DC op in 1973. De band, bekend van hits als Whole Lotta Rosie, Highway To Hell en Thunderstruck, komt op 1 december met z’n vijftiende studioplaat. De groep heeft meer dan tweehonderd miljoen albums verkocht. De plaat, Rock or Bust, is het eerste album waar Malcolm Young niet aan mee heeft gewerkt. Zijn neef Steve Young vervangt hem en gaat mee op tournee.

RTL Boulevard/ANP/diverse media