Hartverscheurend “Fatima leeft” vlicht mh17

Bron oa AD diverse media. Dit gaat je door merg en been…… onze dochter leeft. Ze zat in het rampvliegtuig. Ik wens iedereen van de TU Delft waar ze studeerde veel kracht toe en ik bid voor de ouders dat ze de kracht vinden de klap te kunnen accepteren. Fase 1 rouw is “ontkenning”..

image

Wij geloven dat onze dochter nog leeft en daarom vliegen we naar Oekraïne. We gaan haar zoeken en zullen haar vinden.’ Dat zeggen de ouders van Fatima Dyczynski. De 25-jarige Duitse studente zat op vlucht MH17, de vlucht waarvan alle passagiers het leven lieten tijdens de vliegramp in Oekraïne. Maar George en Angela willen dit niet geloven.

Het echtpaar kwam eerder vandaag aan op Schiphol. In Nederland gaven zij dna af dat kan worden gebruikt bij de identificatie van de slachtoffers van de vliegramp. Hun stoffelijke overschotten worden deze dagen van vliegveld Eindhoven naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum gebracht.

Maar daar blijft het voor de twee ouders niet bij. George en Angela vliegen door naar Kiev en van daaruit naar Donetsk in Oost-Oekraïne. ‘We willen vannacht al weer vertrekken. We zullen haar vinden’, vertelden zij Australische media op Schiphol, beiden gehuld in witte t-shirts met daarop de beeltenis van hun dochter. ‘Fatima, we houden van je’, staat er onder de foto van de jonge vrouw.

De droom van hun dochter
George, een cardioloog en acupuncturist, en echtgenote Angela wonen nu zeven jaar in Australië, in een buitenwijk van Perth. Daar leefden zij de droom van hun dochter. Fatima raakte verliefd op de Australische stad tijdens een jaar dat zij er middelbaar onderwijs volgde.

In januari van dit jaar rondde ze aan de Technische Universiteit in Delft haar bachelor Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek af. ‘Voor Fatima leek niks onmogelijk. Haar enorme energie was een grote bron van inspiratie voor haar medestudenten en ons’, schrijft de universiteit in een verklaring op de website. In Perth wilde ze verder studeren middels een stage bij IBM en een mooi leven leiden. Vorige week donderdag stapte ze in Schiphol dan ook op vlucht MH17 van Malaysia Airlines.

Sindsdien staat het leven van George en Angela op hun kop. Ondanks de berichtgeving in de media en de verklaringen van verschillende overheden dat alle inzittenden van het vliegtuig de ramp niet hebben overleefd, willen en kunnen de twee ouders niet geloven dat Fatima niet meer leeft.

Theorie
Ze houden zich vast aan het geloof. En daarnaast heeft vader George een theorie. Hij gelooft dat de extreme kou op 10 kilometer hoogte wellicht is opgeheven door de warmte van de explosie. Op foto’s van de rampplek is te zien dat sommige stoelen uit het vliegtuig nog heel lijken nadat zij vanuit die grote hoogte op de grond zijn gevallen. Stel nu dat Fatima op de stoel is blijven zitten, goed ingesnoerd in haar riem? Nog niet alle lichamen zijn gevonden. Stel nu dat Fatima nog leeft?

Volgens Australische media hebben George en Angela gebruik gemaakt van een aanbod van de Australische overheid en Malaysia Airlines aan nabestaanden om naar Nederland te reizen en daar dichtbij hun verloren familielid te zijn. Het tweetal bezocht de bloemenzee bij Schiphol en stond daar verschillende media te woord. Straks gaan ze door, door naar de rampplek in Oost-Oekraïne. Die reis bekostigen ze zelf. George stelt dat de vlucht al is geregeld.

‘We weten dat het een gevaarlijke plek is om heen te gaan’, zegt hij over hun voornemen de ramplek te bezoeken, ‘maar we moeten wel. Ze is onze dochter.’

Wij geloven dat onze dochter nog leeft en daarom vliegen we naar Oekraïne. We gaan haar zoeken en zullen haar vinden
George en Angela Dyczynski
LinkedIn