Boerenbedrog van Connie Harkema

Iedereen in Nederland kent “Boer zoekt vrouw”. Massaal kijken we elke zondag volgen elke bruiloft baby nieuws enz enz. Het is een enorme hit.

Connie zag inspiratie erin en schreef “boerenbedrog”. Een pakkende titel met als leidraad het programma “Hartenboer” waar iedereen massaal naar kijkt. De hoofdpersonen zijn een deelnemende boer Wouter, een kleine Friese gemeenschap, een jonge huisarts en diens familie en vrienden en de cameraploeg.

Het boek begint pakkend vanaf de eerste pagina en sleept je in een rap tempo mee naar intriges, complotten en bedrog. Connie heeft een spannende thriller gemaakt die zijn weerga niet kent. Een pageturner. Elk karakter grijpt je. De stille boer Wouter de hoofdrolspeler moet niets van al het gedoe hebben en dat wordt prachtig verwoord, een verliefde buurtbewoner gaf zich op voor de verkeerde boer uit wanhoop en de jonge huisarts vecht voor zijn plek op het platteland.

Connie is erin geslaagd om een prachtig boek te schrijven wat je moet lezen, wat draait om het lichaam van die ene vrouw die bij Wouter op zijn land wordt gevonden. Wat is er gebeurd? Daar draait het om, vindt de arts zijn draai en liefde. Het plot is erg intrigerend.

Een populair verhaal eindigt in een drama en ik kan natuurlijk rustig gaan schrijven over het hele boek maar dan is de kern al weg.

Dit is een boek dat je moet lezen een bestseller in mijn optiek en ik lees veel en leg veel aan de kant maar bleef lezen. De intriges en samenloop zijn zo goed bijeengebracht dat ik je aan kan raden het boek meteen te kopen.

En wie heeft wie vermoord????? Tsja dat weet ik, Connie en de uitgever.

Veel leesplezier.