Eurovisie songfestival 2014

Mijn twitter succes levert me gelijk een dreigement op. Jammers dan we gaan live kijken en bloggen.

computer totaal zij hebben leuke apps om live te kijken, maar believe is benieuwd naar Ilse en Waylon en die staan er goed voor.

info nu

We zijn begonnen met voorstukje, er zit weer eens veel werk in.
Het is begonnen.

Denemarken won vorig jaar en begint met een blik over het land en terugblik. Het schijnt fantastisch georganiseerd te zijn.

Het thema “joyness” het lied dat won, er zit echt veel werk in, mooi.

Dan het podium en lichtwerk. Schitterend en de opening door de winnares. Prachtig zoals Jan Smit en Cornal Maas as vertelden, de Denen hebben er in ieder geval hun best gedaan om een schitterend festijn ervan te maken.

Let op het commentaar van Cornald hij zit weer op zijn plek godzijdank. Ze beginnen leuk zeg humor erin. Nu al 10 punten voor de organisatie.

Nr 1 volgens de bookmakers om te winnen, Armenie.
Het licht fantastisch, een piano, een mooie diepe warme stem, mooi nummer inderdaad met een prachtige tekst. Alleen de zenuwen….. Mag van mij door hoort in de finale. Fantastisch hij is er door en knalt van het scherm. Decor schitterend en dit nummer heeft alles voor de finale.

Nr 2 Letland, wat gaat het worden? Lopend richting podium slecht gekleed, vrolijk nummer maar ik vrees dat zijn cake een cake blijft, next

Nr 3 Estland, er schijnt een spektakel te komen, is ook wel nodig de zangeres is nu niet echt stem vast ahum. Nice try, next. Ahum Jan stemvast???? Kom op zeg.

Nr 4 een finale kandidaat, effe goed opletten. Mooie ingetogen stem, prachtige dame, mooi nummer te mooi voor dit zelfs hoort in de finale maar is te goed voor dit festival. Een talent in de dop om internationaal door te breken.

Nr 5 IJsland punk. Tis echt terug in de tijd een ram festival nummer, leuk voor een feestje lol. Niet voor hier. Maar ja stemmers…

We krijgen een terugblik songfestival. De Deneb hebben er echt een feest van gemaakt.

Nr 6 Albanie een dramatische ballad van een zegt men goede zangeres. Tis geen zweden maar wel mooi gezongen beetje shakira zoals Jan al zei. Het nummer zit goed in elkaar qua uptempo zanf. Goede inzending.

Nr 7 Rusland een tweeling die het jeugdfestival al hebben gewonnen. De dames doen het eh netjes tis niet mijn ding echt festival dramatiek. Weinig kans.

Nr 8 Azerbeidzjan hele goede zangeres typisch festival nummer maar erg fraai gezongen. Mooie stem. Mooie dans erachter. Mooie jurk.. ik tip haar wel hoewel ik de snelheid mis. Moet meer power in.

Nr 9 Oekraine ze zingt voor land pop inclusief een hamster een moderne pop sound. Leuke act maar dit gaat em niet worden zo hoe erg ze haar best ook doet. Als ze dit finale haalt is het politieke steun. Soms zingt ze echt vals. Tik tak dag.

Nr 10 Belgie operazanger. Hij blijft de underdog ondanks de mooie stem. Jammer. Mooi gedaan maar ….

Nr 11 Moldavie. Eh waar moet ik beginnen of zal ik meteen stoppen. Laat maar. Tis niets althans niet voor mij.

Nr 12 San Marino tsja die haalt nooit iets. Ze doet voor de 3de keer mee als ze het red bestaan wonderen. Ze zingt mooi. Maar ja ze zingt af en toe een beetje ernaast. Ze heeft het geprobeert in ieder geval. Echt festivalied. Geen kanshebber maar wonderen bestaan. Wie weet.

Nederland votes 1 zweden 2 rusland 3 oekraine. Wij doen niets met bookies als televoters.

Intussen zien we een leuk filmpje weer. Tis een dolle boel in Denemarken.

Nr 13 Portugal. Fado muziek en de kleding moet het en gaan doen. Afrikaanse fado muziek. Baila dansen. Vrolijk hip nummer. Een “hangertje” blijft in je hoofd lijkt op een nummer uit de film “Lion King”. Vlot. Leuk breekt de stemming na alle ballads. Slimme zet.

Nr 14 jaaaaa Ilse en Waylon getipt als finale kandidaat. Leuk filmpje. Wow de stunt werkt qua zang belichting en hoe ze het brengen. Geweldig. Kippenvel nu. Absoluut met Zweden het beste tot nu toe. Ik zit met kippenvel te genieten.

Nr 15 Montenegro pffffff ik was al zo moe en zo vrolijk van Ilse en Waylon en krijg een slaaplied nu…..tis nog vals ook next .

Even tussendoor niet chauvinistisch maar vond NL het beste.

Nr 16 Hongerije de laatste van deze halve finale. Mooi koppie doet het altijd goed. Leuk uptempo nummer. Leuk gezongen. Mooie act. Mag door van mij.

Ik tip Nederland Zweden Armenie als finale kanditaten en wellicht Hongarije

Dan nu de stemnummers. Ow die cake aub weg met dat nummer bah maar ja het hoort erbij. Stem wel met je verstand!!!!

10 gaan er door nog 5 minuten en skip de cake.

Denemarken. Proficiat prachtig georganiseerd. Nederland bedankt dat Cornald Maas terug is.

Je kunt niet meer stemmen this is it. Filmpje… schitterend gedaan. Kijk aan Nederland werkte mee aan de organisatie. De filmpjes zijn echt magnifiek goed.

Wie gaan er door.
1 Montenegro
2 Hongarije
3 Russia
4 Armenia
5 Azerbeidszjan
6 San Marino (wonderen bestaan)
7 Oekraine
8 Zweden
9 Nederland we zijn door
10 IJsland

Datum Landen
1e halve finale – 6 mei 2014 Zweden
Albanië, IJsland, Rusland, Letland, Azerbeidzjan, Armenië, Estland, België, Hongarije, Moldavië, Montenegro, San Marino, Portugal, Oekraïne, Nederland
2e halve finale – 8 mei 2014 Noorwegen, Israël, Georgië, Oostenrijk, Litouwen, Polen, Malta, Macedonië, Finland
Ierland, Roemenië, Slovenië, Wit-Rusland, Griekenland, Zwitserland

De kans dat Nederland het Songfestival 2014 wint?
Het duo The Common Linnets zal in 2014, Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Het duo bestaande uit zangeres Ilse de Lange en zanger Waylon zal tijdens de halve finale van 6 mei 2014 het nummer Calm after the storm ten gehore brengen. Direct nadat het duo het nummer voor het eerst liet horen, werden er via de sociale media, waaronder twitter, zowel in Nederland als in het buitenland, gemengde reacties geuit. De een vond het nummer geweldig en de ander vond het nummer saai. Hoe langer men naar het nummer kan luisteren en des te meer er bekend wordt over de showpresentatie van de The Common Linnets, hoe positiever men lijkt te worden. Een week nadat het nummer in première ging, stond het liedje op plaats 1 van de Mega Top 50. Het was pas de tweede keer in de geschiedenis dat een Nederlandse Songfestival-inzending op nummer 1 stond. De eerste keer dat een Nederlandse Songfestival-inzending een nummer 1 notering haalde was in 2013. Toen lukte Anouk dat met haar nummer Birds. Tot 2013 stonden ook andere Nederlandse Songfestival-duetten in de Mega Top 50, maar nooit behaalden ze de eerste plek.

The bookmakers
Tot een week voorafgaande aan het Eurovisie Songfestival 2014, deden Ilse de Lange & Waylon het slecht bij de bookmakers. Als dieptepunt liet Oddschecker, weten dat het verwachtte dat Nederland op de 33e plaats zou beëindigen. Hierdoor leek de kans op een finaleplaats voor Nederland niet reëel. Hoe dichter het Songfestival bij komt, hoe beter Nederland het doet bij de Bookmakers. Na de tweede repetitie van The Common Linnets op vrijdag 2 mei 2014 wisten Ilse de Lange & Waylon de bookmakers wel te overtuigen. Na afloop van de repetitie bleken ze in de peilingen gestegen naar de zeventiende plaats. Hierdoor glooit er weer hoop voor de beide Tukkers. De stijging van The Common Linnets lijkt te maken te hebben met de showpresentatie die tot in de puntjes geregeld is. Er wordt onder anderen gewerkt met speciale filters om een jaren 60 sfeer te creëren. Daarnaast toonde het duo tijdens de tweede repetitie hun officiële kleding, die het geheel volledig compleet maakt.

20140506-190654.jpg

Tot straks live