4 en 5 mei, we mogen het nooit vergeten

logo_nationaal_comite_4_5mei
image

image

image

Het is gelukt. ALS gelovige, ik ben Katholiek heb ik een social media rel bewust ontketend. Voor het eerst waren de CHU EN SGP bij de officiele delen aanwezig van 4 mei. Nu moeten ze nog even nadenken over de rustdag “sabath” dat is de zaterdag en niet zondag. Dat schreef luther ook “Aramees zaterdag” want dat is onze ECHTE rustdag.

Voor ik begin met mijn stuk moet ik iets kwijt wat mij buitengewoon ergert en stoort, de gereformeerden, de “christenen” die weigeren om op zondag 4 mei de doden te herdenken uit naam van de here God. Het wordt tijd dat onze “bibble belly” accepteert dat Maarten Luther dit nimmer zou hebben gewild! Wat hij wou, net als Thomas Aquino in 1492 was dat de KERK als instituut ‘Vaticaan’ de gewone mens de kans gaf Gods woord te horen in hun eigen taal in plaats van latijn! Zij draaien zich diverse keren per dag om in hun graf, 1 omdat men nog steeds encyklieken zijn die Paus Fransiscus moet veranderen, maar vooral Luther zelf, hij vertaalde de bijbel niet meer en niet minder, er staat niets in wat riekt naar niet herdenken op zondag. Schaam je diep jullie hebben daadwerkelijk een achterstand van eeuwen!

5 mei 1945 de vrede wordt getekend nadat in 1940 pats boem Duisland Nederland binnenviel, de Tweede Wereld oorlog met een hoop ellende tot gevolg. De oorlog heeft zoveel gevolgen gehad voor iedereen dat we dit nooit meer mogen vergeten. Meer dan 8 miljoen mensen vergast omdat ze Jood, zigeuner, gehandicapt of homo waren. Alles wat niet Arisch was werd uitgeroeid in Europa en in het Oosten hebben de Jappen de meest afschuwelijke dingen uitgehaald. Doordat het nu zolang geleden is weten we de schokkende waarheid van de grundlichheid van de Duitsers, elke verdachte persoon zit in dossiers die openbaar zijn. Schokkend als je je bedenkt dat er meer dan 18 miljoen zouden zijn vergast als Hitler de kans had gehad. En als Staling Hitler niet te grazen had genomen in de slag om Stalingrad dan weet ik zeker dat de geallieerden het niet hadden gered. Jammer genoeg weten we nu ook dingen van toen die we wel konden vermoeden en helaas waar bleken te zijn.

Hoe dan ook, wij mogen nimmer vergeten wat er gebeurd is en moeten blijven herdenken. Vrijheid is een schoongoed waar we dagelijks voor vechten en die vele levens kost. Tot op de dag van vandaag.

 

Nationale Herdenking

<!–

–>

Wat is de Nationale Herdenking?
Op 4 mei vindt elk jaar in Nederland de Nationale Herdenking plaats. Tijdens deze dodenherdenking worden om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers.

De herdenking op 4 mei bij het Nationaal Monument op de Dam en de bijeenkomst in de Nieuwe Kerk daar aan voorafgaand worden georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De aanwezigheid van het Staatshoofd, een vertegenwoordiging van de Staten-Generaal en van de Rijksministerraad, zijn een bevestiging van het nationale karakter van de herdenking.

4 mei in het land
Ook in 98% van de gemeenten wordt een herdenking georganiseerd. De verantwoordelijkheid voor de organisatie van deze herdenkingen ligt bij een lokale organisatie en/of overheid. Het accent bij deze herdenkingen ligt veelal op de specifieke historische gebeurtenissen in en slachtoffers uit de eigen gemeente.

4 mei op zondag
De Nationale Herdenking en de Nationale Viering zoals georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei vinden altijd op 4 en 5 mei plaats, ongeacht de dag van de week. Lokale organisaties kunnen hiervan afwijken.