Hollands got Talent de finale met o.a. ons wonderkind Amira de opera diva

Dit kent iedereen nog wel,

En toen was niet alleen Nederland verbijsterd maar heel de wereld was verbijsterd. Vorige week deed Amira er nog een schepje bovenop door met slechts 9 jaar het Ave Maria te zingen als een volleerde opera zangeres.

Het komt niet vaak voor dat een talentenjacht zo vaak scoort als bij RTL 4 dit jaar, op de vrijdag The Voice en op de zaterdag Hollands got Talent. Beide shows trekken zoveel kijkers dat je er niet om heen kunt iedereen kent een kandidaat of heeft een favoriet.

Wat Hollands got Talent zo mooi maakt is het veelzijdige ervan. We hebben schitterende dansacts gezien, zangers die je laten huilen door de emotie in hun stem, opera, klassiek, modern, levenslied. Het kan allemaal en dit keer hebben we iets bijzonders. Amira, 9 jaar oud die gewoon doet wat ze graag doet zingen.

Zangles had ze nog niet, de technieken leerde ze zichzelf via het kijken en oefenen met YouTube. Ja lieve lezers op internet vindt je het allemaal en zelfs Andre Rieu onze orkest knaller is weg van haar. Wat moet je zeggen van dit meisje, 9 jaar oud en een stem als een klokje. Eens in de 25 a 30 jaar staat er iets op, dan wordt we geconfronteerd met iets wonderbaarlijks. Vergeet niet dat Carusso en Lanza zo werden ontdekt maar ook Callas en Pavarotti en laten we onze eigen La Deutekom niet vergeten. Opera het is iets bijzonders een muzieksoort die al wat eeuwen oud is wat je waardeert of niet. Dankzij Andre Rieu is de klassieke muziek in Nederland meer gaan leven, dankzij Paul Pott en Susan Boyle van Brittains got Talent zijn we klassiek ook meer gaan waarderen. Met dank aan El Divo zien we ook mooie jongens opera zingen en Andrea Bocelli maakte het nog tastbaarder naast de 3 tenoren Pavarotti, Domingo en Carreras, hij maakte het zelfs modern met Sarah Brightman.

Dank velen is de opera en de zang ervan weer daar waar het hoort maar hoe gaat het verder met onze Amira? Ik verwacht dat deze jongedame op zijn minst Callas ver voorbij gaat streven, ik ben er namelijk geen fan van. Callas is dankzij Onassis de operawereld in gekocht, laten we eerlijk zijn, vergelijk Deutekom met Callas en wat hoor je dan? Als je goed luistert passie. Maar voeg eraan toe dat ik van Callas niet alle info compleet heb. Ze is ontdekt door haar 1ste man en heeft heel veel bereikt. Wie oh wie vul aan hier.

En die passie is iets wat Amira van nature in zich heeft, niets gedwongen, niets geforceerd, het zit er gewoon in. En of ze vanavond gaat winnen of niet, een ding heeft ze al bereikt. heel de wereld weet dat de beste zang talenten in Nederland wonen want zij staat in alle kranten, haalt alle programma’s en heeft ons land positief op de kaart gezet.

Tot straks live bij de show, belofte maakt schuld, ik beloofde de programma makers een live blog en die komt er dus.

4 gedachtes over “Hollands got Talent de finale met o.a. ons wonderkind Amira de opera diva

  1. Callas dankzij Onassis de operawereld ingekocht? Het wordt tijd dat je je eens verdiept in haar carrière, alvorens zulke baarlijke onzin op te schrijven. Ongelofelijk.

Reacties zijn gesloten.