The Voice of Holland de halve finale in een nieuw jasje

Het is weer zover, de vrijdagavond een avond waar velen naar uitkijken ivm dat ene programma. The Voice of Holland.

Vanavond the halve finale met een battle…. jawel het hele concept was al omgegooid en nu mogen we weer iets nieuws gaan bekijken. Ik ben benieuwd. Laten we nog even terugkijken naar de backstage show.

De helft van de twitter jury zit met flinke griep de liveshow straks live the bloggen en zal dus iets minder actief op twitter zijn, @believeartmusic het zal vermoedelijk de wraak van het team The Voice zijn dat ze de Sint hier langs stuurden met griep omdat er af en toe toch wat kritiek is. Maar wat we zien tot nu toe is heel erg goed.

Zo we zijn begonnen, cross battle dat is het begin een nieuw element zoals we al zagen de hele week. Middels een loting worden de talenten gekoppeld.

Wudstick moet tegen Gerrie

Julia moet tegen Cheyenne

Mitchel tegen Jennifer

Shirma moet tegen Jill

Dat worden prachtige battles succes toi toi toi

De opening wordt door alle kandidaten gedaan in de kerstsfeer. In de heerlijk sfeer worden we warm gemaakt voor de cross battle en de halve finale

Wudstick staat boven Gerrie in de tussenstand we kunnen de hele week al stemmen.

Wudstick moet vanuit zijn tenen gaan zingen, dass gewisse etwas heb ik nog niet gehoord bij hem. Er bleef telkens wat zitten wat er nog niet uitgekomen is tot nu toe. Techniek is uitstekend maar mensen willen dat gevoel hebben. Wudstick gaat even mis hier maar hersteld zich snel. Zodra hij de hoogte in gaat hoor ik iets wat mjj niet bevalt te schel. Jammer, verkeerde keuze van het liedje of komt dat laatste stuk er niet uit en is het alleen een goede zanger. Sorry Wudstick het had Nicole moeten zijn die daar zou staan. Het kwam er niet uit. Ook Trijntje zegt nu zelf af en toe foutjes, is menselijk maar je prijst zo je kandidaat niet aan. Maar ala Shirma hoort door te gaan en Wudstick komt er wel maar hij moet nog wel flink aaan de bak.

Gerrie daarvan weten we wat ze kan en hoe ze je eruit kan zingen, dat deed ze bij de battle al eerder en hoe. Hall of fame gezongen door Gerrie hoort zij in de finale we  horen het hoor nu. Ze begint een stuk sterker dan Wudstick, Gerrie staat er wetende dit is OF de laatste of er komt nog 1 aflevering en is niet van plan om het af te leggen hier dat is wel duidelijk. Ze bewijst eens te meer waarom ze naar de finale moet.

Mijn keuze, Gerrie is echt de winnares van deze battle.

Dan krijgen we nu de ladies of soul prachtige dames die we allemaal kennen met een prachtig lied om ons op te warmen voor de volgende battle. Gewoon even heerlijk genieten.

Ok dan komt nu het moment wie er door gaat naar volgende week. Ze hebben gedaan wat ze konden deze competitie en hebben zich staande gehouden. Maar er kan er maar 1 doorgaan. En nu komt dus een moment waarop men kiest. Ali zegt Gerrie de beste maar Wud heeft andere kwaliteiten, Ilse kiest voor Wudstick door deel 1 van zijn liedje (zong hij goed klopt toen ging het fout).

1 talent van Trijntje en 1 van Marco. Wie gaat er door? Was het je laatste of komt er nog 1 bij?  Gerrie YES eindelijk heeft het publiek laten zien wat ik bedoel en wat ik nog mis op dit moment bij Wudstick. Jij komt er wel  het komt vanzelf maar nu nog niet maar als Nicole hier had gestaan weet ik het niet hoor dan was zij doorgegaan, vorige week zo weten we had Shirma de meeste stemmen ipv Wudstick en moest Trijntje onterecht kiezen.

Gerrie zingt haar single, een rustige ballad in de tijd van het jaar. Ik ben er niet kapot van om eerlijk te zijn.

Dan nu Julia en Cheyenne, jezus wat een Battle dit hadden 2 finale kandidaten moeten zijn. Wat gaat hier uit komen, 2 ijzersterke namen en ik zeg op voorhand, ik geef geen advies op wie jij moet stemmen, kan 50/50?

Julia begint, de jonge meid heeft ons keer op keer verrast en doet dat nu weer. Daar staat ze gitaar, microfoon alsof ze erop geboren is. Kippenvel hoe zij dit zo brengt, op deze leeftijd. Ik ken grote Amerikaanse sterren die weglopen bij het idee effe unplugged maar niet Julia die blaast van het podium wat een power. Geweldig gedaan kan niet anders zeggen, genieten wat een stem.

Trijntje vindt haar geweldig wie niet, Ilse dan, die tegenover haar Cheyenne staat maar krijgt een mega compliment, je bent een natuurtalent. En dat is zo. Marco is uiteraard lyrisch logisch met zo iets in je team toch. Uit 1995 zo jong, 19 jaar pas en dan dit. Marco neemt haar mee op tour wow dit is echt een geweldig aanbod.

Cheyenne dan zo die liet wat zien in deze serie zeg. Miss power begint met een rustig nummer slimme keuze zo kun je goed laten horen wat je kan, zingen. De stem lijkt wat op die van Janis Joplin, een heerlijke deun eronder. Even tussendoor, de shows eromheen complimenten. Cheyenne staat er alsof ze dit dus elke dag doet, op een tournee is ofzo. Die leeft op een podium. Geweldige performance prachtige stem.

OK mijn keuze stem op allebei we gaan voor de 50-50 yeah maak ze gek daar. Ali is compleet onder de indruk en weet eigenlijk niet wat ie zeggen moet, logisch beide dames zijn zoooooo goed. Je moet kiezen damn waarom? Ilse dan die na Marco komt is lyrisch over haar kandidaat ligt dubbel en is zo ontzettend blij. Kortom wat moet je anders met een meisje als Cheyenne die zo gegroeid is in deze serie en nu de GRAND DAME is. Top.

FORGET THE VOTES BOTH!!!!!! Stem op allebei! Allebei door dat zou wat zijn als we dat mee gaan maken, stel je voor joh.

Niemand kan kiezen zoals verwacht wie oh wie Julia gaat door zo close bij elkaar bij de zwaarste battle Marco is een gezegend mens 2 in de finale wow. Maar deze battle was niet te doen. Geweldige performance nu krijgen we de single van Julia. Ik zal Cheyenne missen. Julia’s single, in dit nummer komt zij als talentje goed terecht een mix van diverse stijlen die je als je het vaker hoort in je hoofd blijft houden. Ja dit gaat het beter doen dan de single van Gerrie, slimme keuze dit liedje.

Dan nu Jennifer van Ali en Mitchel van Ilse……………. het zou maar kunnen zijn dat Ilse geen talent de finale in krijgt, gevoel. Mitchel is goed heel goed maar zoals je ook al ziet in de tussenstand, Jennifer staat bovenaan, ze was zo goed vorige week en Mitchel moet alles uit de kast halen.

Mitchel begint. Troubles is het nummer vrij onbekend en gewaagd ook alleen eerst een gitaar in het begin en hij geeft inderdaad alles. Hij gaat ala Percy Sledge en Fats Domino op een soul manier bezig met zijn stem en dat horen we graag, dit is soul. Prachtig gezongen Mitch schitterend gedaan. Voor mij is dit genieten.

Trijntje heeft genoten en ziet em graag doorgaan, Ali tegenstander gaat eerlijk zijn, hij geloofd in hem. Wow mooi compliment.

Jennifer, wow, wat moet je zeggen vorige week met Zombie liet ze zien alles te kunnen, dit is finale materiaal wat een mooie stem heeft die meid. Als je terugkijkt straks dan zie je Julia top, wereldtop Shirma en Jennifer super……………. Ik ben flabberkasted wow. Staande ovatie hier in huis dit is echt zo mooi zo goed gedaan. Top.

De coaches, Ali, Marco zegt over Jennifer, als dit je niet grijpt (opmerking Ilse) dan…. Jennifer heeft alles gegeven dat is waar feit maar dit is een onmogelijke battle net als Julia en Cheyenne. Gaan we voor de 50-50? DOEN.

Daar gaan we wie oh wie, de finale is voor Mitchel met ruime meerderheid blijft de lieveling van het publiek die bekende snaar in zijn stem die iedereen raakt. Wat een prachtige battle was dit. Die blijft nog lang hangen deze net als Julia en Cheyenne. De single van Mitchel en een opgeluchte Ilse ze heeft nog een kandidaat in de finale. Mitchel yeah soul wow, dit gaat door merg en been. Ik zit hier weer met een zakdoekje dit pakt je in elke vezel van je lijf wat een mooi lied. Mag ik eerlijk zijn? Dit is het mooiste liedje tot nu toe, go for it!!!!

Dan nu de superduper Shirma versus Jill kan zij dit redden tegen het enorme talent van Shirma?

Jill zingt het nummer van Antonie van Kamerling wat toch wel raakt uit All Stars maar toch komt Jill nu te kort maar ja de tegenstander is zo imposant. Toch doet Jill het ontzettend goed, ze geeft alles wat ze heeft om het zo mooi mogelijk te brengen, klein groot alle registers gaan open. Af en toe een happering… Jill bedankt je was een goede kandidaat maar ik vrees ook al was dit mooi gedaan.

Dan nu de powerlady, Shirma het talent op dit moment wat laat ze zien hoe pakt ze ons met “You’ve got a friend” ze kan inderdaad klein  beginnen in rust met een achtergrondkoor en je ziet haar denken ik ga zo los let maar op. En dat komt nu. Ze zingt het prachtig maar dat doet ze het met alles en gooit nu de soul registers erin, dat wat we allemaal van haar kennen. Dit is binnen. Proficiat.

We hebben het gezien ze heeft het weer bewezen wie the Voice is van Nederland Shirma dit is echt helemaal te gek wat zij ons heeft gegeven in al die shows. Marco, jij komt overal in de finale met je stem maar had meer power gewild en is overdonderd, Ali vond het heerlijk, vocaal zou je moeten winnen is onder de indruk duidelijk, Trijntje is natuurlijk super enthousiast en vreesde voor dit nummer kan ze zich inhouden ja dus.

Stemmen? Jill je deed het prachtig maar Shirma is the Voice of Holland.

Zo nog even genieten van wat mooie fraaie dingen waaronder Nick en Simon, tussenstand is Jill, spannend. Dus ik zeg stem op the Voice Shirma niet omdat Jill niet kan zingen echt niet, ze was heel goed mooi gedaan maar Shirma verdiend het.

Nu kunnen we even genieten van het nieuwe nummer van Nick en Simon het kerstnummer, heerlijk swingend mooi nummer geworden dit.

En dan is het bijna zover, de tijd, de klok tikt verder, we gaan naar het moment. Wie wordt de laatste voor de finale. Ilse als coach Jill had de bezieling, Marco wil niet kiezen maar zegt uiteindelijk Shirma. Het is wel een puntje bezieling had Jill. Jill red het en heeft zich de finale ingezongen met haar ballad dat is iets wat niemand had verwacht wow.

Ik ben er effe stil van, de bezieling deed het dus waar Ali op hamerde. Shirma meid jemig wat is dit toch jammer.

Dan de single van Jill met haar single es kijken of ze me daar nog mee verrast. Ze zingt het mooi.

De beste single voor de finale is denk ik toch Mitchel.

Tot volgende week de finale wie oh wie.

2 thoughts on “The Voice of Holland de halve finale in een nieuw jasje

Comments are closed.