Zo waarlijk helpe mij God allemachtig #abdicatie Koningin Beatrix leve Koning Willem Alexander

image

30 april 2013. Nederland wordt wakker. Vandaag wordt Willem Alexander gekroond 200 jaar nadat Koning Willem 1 terugkwam in Nederland op het strand bij Scheveningen.

Vandaag komt een einde aan het tijdperk van 3 Koninginnen. Krachtige dames die Nederland door 3 oorlogen hebben gekregen en er altijd waren. 1980 de tv gaat aan Koningin Juliana. Ze gaat aftreden ten behoeve van haar dochter prinses Beatrix. Er is veel rumoer in Nederland. Velen vragen zich af waarom? Wat moeten we met haar? Ik begreep dat de prinses van wie we kort daarvoor nog een hand hadden gekregen nu de kroon kreeg. Spannend. Een sprookje en dat werd het voor ons kinderen toen volwassenen nu.

In de loop der jaren groeit ze uit tot een Majestijd die land verbind. De Bijlmerramp we zijn ontroerd. De vuurwerkramp we zijn diep geraakt. Konginnedag 2009 Apeldoorn een land in shock met die fantastische speech.

2012 ski vakantie Lech er lijkt niets aan de hand. Totdat ineens tot ons doordringd dat prins Friso een afgrijselijk ski ongeluk gehad. Hij ligt in coma we zien steeds de beelden van een moeder en oma die met de vrouw prinses Mabel aangeslagen naar het ziekenhuis gaat.

We hebben een mens aan de trokn die haar man, moeder en vader weg moet brengen en bijna haar zoon. Die de discussie Videla snoert ivm het huwelijk van kroonprins Willem met Maxima. Haar vader was staatssecretaris tijdens het afgrijselijke bewind in de jaren 70 in Argentinie. Hij is er niet bij en ook niet bij de inhuldiging van Koning Willem 4.

Onze Majesteit verteld op tv op 28 januari 2013 hoe ze het heeft beleefd en noemt uiteraard prins Claus haar grote liefde en schouder. De man geliefd bij velen werd een groot gemis. Na zijn overlijden hoorden we hoe hij zijn vrouw steunde en wat zijn rol was. Men zegt wel eens afstandelijk zo heb ik haar nooit gezien.

30 april is na 2013 niet meer het wordt koningsdag 27 april 2014. Met koning Willem 4 die we kennen als los. Maar daar heb ik het nu niet over. Dat kan nog lang genoeg. Beatrix was denk ik voor Nederland een belangrijke factor. Ze bracht ons bij elkaar niet alleen bij rampen er zijn zoveel mooie momenten van onze Majesteit. Ze zal ook zo de geschiedenis in gaan. De Majesteit die Nederland door hele woelige jaren heeft geleidt. De jaren 80 crisis jaren 90 crisis rampen. Orkanen ziekte afscheid en oma worden. Ze had van mij langer mogen blijven maar begrijp het wel.

Nu kan ze vrij oma zijn. Vrij haar leven lijden hopelijk nog lang en gelukkig. Bedankt.