The Passion, het verhaal van Jezus, zijn laatste uren, morgen op TV op Nederland 1, maar wat is er nog waar???

The Passion is een spraakmakende hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus. Tijdens een groot cultureel popevenement in het centrum van Rotterdam vertolken bekende artiesten, aan de hand van een hedendaags Nederlandstalig repertoire, het eeuwenoude lijdensverhaal. Het evenement wordt live uitgezonden via Nederland 1 en internet.

Uitzending
The Passion wordt live uitgezonden op donderdag 5 april 2012 om 20:25 uur op Nederland 1. Ook zal het evenement live te volgen zijn op deze site.

EO the passion

The Passion heeft zich vorig jaar bewezen als een prachtig evenement zoals het eigenlijk ook moet zijn, welke kerk het doet maakt niet uit het gaat om Jezus, de zoon van God (let op doek Turijn is onderzocht, half DNA mens, half DNA NIET mens). Iedereen weet wie hij is, kent zijn naam maar we zijn bijna allemaal zijn boodschap vergeten. Op grote schaal weten we niets meer over zijn woorden en daden.

Het was Jezus, de grote angst van de Romeinen en Joden toen, de nieuwe messias die de wereld op zijn kop zette en nu zijn we nog steeds zo bang voor hem dat de Kerk keer op keer zijn woorden verdraaid. Waarom? Heel simpel, hout en stenen zeggen niets over het geloof in mijn vader, zo sprak hij in zijn dagen tegen de mensen. Draai het hout en de steen om en ik ben er. Allemaal woorden die we niet meer “willen” weten. God’s liefde is overal. HET schrikbewind van ELK Christelijk geloof!!!!! Want als die liefde overal is heb je die enorme gebedshuizen niet nodig he. Als je God’s onvoorwaardelijke liefde kunt voelen zonder een gebouw nou waarom doen we dat dan niet in zijn woorden van toen.

Door de eeuwen heen is de mens zich stevig gaan bemoeien met zijn woorden in de geschriften. Ik denk dat ongeveer 80% verdwenen is in de archieven in het Vaticaan. Terwijl Liefde zo simpel is. Jezus kende geen haat, nijd, zag geen verschil tussen man en vrouw, discrimineerde niet en gaf iedereen een hand. Respect was er voor iedereen. De rest eromheen is allemaal verzonnen in Rome. Mannen en vrouwen waren gelijk nu niet meer rara hoe kan dat?

Heel simpel zodra de mens iets op papier gaat zetten of vertalen geeft ie zijn eigen draai eraan en zo verdween de essentie van het ware geloof van de zoon van God. Een patroon wat zich zo vaak heeft herhaald dat we helemaal niet meer weten wat waar is en wat niet toch? Feit is dat Jezus GEEN broers of zussen had, sorry RK afgesplitsten maar dat is dus niet zo. Feit is ook dat Maria Magdalena een hele belangrijke rol speelde net als zijn moeder de heilige maagd Maria. Maar ja dat vonden de pauzen verdomd ingewikkeld, vrouwen gelijke rechten met mannen, weg ermee en zo geschiedde al vrij kort na de wederopstanding van Jezus, zo rond 400 na Paus Johanna, een vrouw nog wel, moest niet gekker worden.

Alles bij elkaar roept me ook steeds dat ene Maarten Luther de bijbel vertaalde ook onzin, Thomas Aquino filosoof en priester deed dit al rond 1472 omdat hij het zat was in Spanje zijn parochianen de leugens van het Vaticaan in het Latijn voor te lezen. Immers niemand kon latijn, of lezen of schrijven. Het resultaat? Hij werd verbannen naar een klooster, mocht niemand meer bij en hij schreef het eerste boek over democratie en vrijheden en werd de grondlegger van de werken van bijvoorbeeld Voltaire, John Locke en anderen. Gelijkheid is zijn idee maar hij heeft wel erg moeten lijden ervoor!

Zo zijn er vele voorbeelden, wat dacht je van Paus Leo de 1ste de malloot die in opdracht van keizer Justianus medio 700 na Chr de codifactie bedacht. Het gewoonterecht moest verdwijnen er moest een civiel en strafrecht komen (jawel Cicero hielp mee en werd er erg beroemd om). Justianus vond dat gewoonterecht van de Christenen maar raar en vreemd, gelijke rechten waren er al niet meer voor vrouwen dat scheelde maar ja die woorden van die Jezus enzo leverde minder geld op, werd problematisch en dan die healingen, immers de apostelen hadden van Jezus geleerd hoe je mensen kon helpen met handoplegginen, dat moest in de ban en hoe doe je dat? JUIST je gaat het schrappen uit de bijbel en voila de heksenjacht werd geboren, de Kerk kreeg zijn eigen toko het cannonieke recht en eeuwenlang genoten van brandstapels, vierendelen, blok steen aan benen om te zien of je kon drijven, uit elkaar rukken enz enz. Hoezo niet bruut die RK kerk?

Toen Luther schoon genoeg kreeg van de verrijking van de kerk (de enigste reden van zijn proclamatie) ontstond de oorlog in de kerk, 1 2 delen gesplitst, kerken in de fik, de beeldenstorm en of het al niet conservatief en ouderwets genoeg was het werd nog erger. Meer en meer vergaten we de woorden van Jezus, mijn god wat heeft die man en mensen na hem een hoop uit de dikke duim laten komen. Eigenlijk niet zo slecht na de stunt van Paus Leo en na Paus Johanna immers er ging steeds meer achter slot en grendel…………….. en het drama daar zitten we nu mee opgescheept, sektes, gedoe, Mohamend die zijn eigen aandeel toegevoegde in koran en sharia (lees inquisitie), heilige oorlogen enz enz.

We hebben er een puinhoop van gemaakt.

Want we hebben van iedereen wel een leugen meegekregen maar zijn vergeten waar het om ging.

Ongeveer 2000 jaar geleden toen de wereld in brand stond deed God het ultieme, hij schonk ons zijn zoon. Maria werd de uitverkorende enkel en alleen om het ware geloof van onvoorwaardelijke liefde wederom aan ons mensen te leren. Geld en macht is niet geloven dat is mensen gedrag, idiotrie. En nadat we met zijn allen kozen voor de kruisiging van Jezus begon de ellende opnieuw. Weer gingen we de verkeerde kans op terwijl Jezus gewoon weer opstond.

Denk eens na over die dagen dat hij onder ons was, hoe lang was dit, paar dagen of langer? Zijn voetstappen zijn in India ingegoten op een heilige plek, hij heeft een lange reis gemaakt en is nog steeds onder ons en dat dames en heren is zijn wederopstanding. Hij ging wel naar boven maar veel later en kwam weer terug…………….. eeuwen geleden al. En als het helemaal misgaat verschijnt Maria maar ja we weten hoe de RK kerk daarmee omgaat inmiddels………..

MAW de liefde zit in ons hart en niet in die fake boeken en gebouwen! En dat is de boodschap van Jezus, God, en de heilige geest.

Amen, prettige pasen en heb uw naasten lief Jezus maakte geen onderscheid denk daar maar eens over na en dat zal tijd worden ook want het is weer es stevig mis in de wereld……