Het spookt rond de titanic, Kapitein nog steeds te zien bij zijn geboortehuis

Het verhaal blijft ons bezighouden, we zitten in de tijd van 1o0 jaar geleden Titanic………..

bron: Daily Mail

Kapitein Edward John Smith. © Gettty images.

De kapitein van de Titanic spookt rond in zijn geboortehuis in het Britse Stoke-on-Trent, zo stellen de eigenaars van de woning. Ze willen het huis verkopen naar aanleiding van de honderdste verjaardag van het zinken van het schip, de ramp waarbij ook de kapitein omkwam.

Kapitein Edward John Smith woonde in het 19de-eeuwse huis tot hij zijn loopbaan als zeeman startte. Tegenwoordig zou zijn geest er echter nog altijd rondwaren, melden eigenaars Neil en Louise Bonner. Ze kochten het huis in 2002, waarna ze het verhuurden.

IJzige tocht
Volgens de eigenaars hebben verschillende huurders meldingen gemaakt van een spookachtige verschijning en een ijzige tocht in de eetkamer. ‘Enkele jaren geleden woonde er een vrijgezel die ervan overtuigd was dat hij de geest van de kapitein had gezien’, zegt Bonner (64) in de Daily Mail. ‘Hij zegt dat hij in bed lag toen hij hem door de kamer zag zweven. Het spook droeg geen scheepsuniform, maar hij was zeker dat hij hem had gezien.’

Geluiden
De geest heeft nog niemand het huis doen ontvluchten, maar zonder twijfel is het mogelijk dat de kapitein hier rondspookt, aangezien ook andere mensen spookachtige verschijnselen hebben gezien’, gaat Bonner verder. ‘Andere huurders spraken van dingen die ’s nachts botsten, en sommigen zeggen dat ze een erg koude rilling over hen voelden passeren – zo koud als een ijsberg.’

Overstroming
Het promopraatje van de man maakt al snel duidelijk waarom het koppel net nu naar buiten komt met het ‘nieuws’. Ze willen het twee slaapkamers tellende huis, dat ze tien jaar geleden kochten voor 35.000 pond, verkopen voor 80.000 pond (96.950 euro). 

Als klap op de vuurpijl stelt Bonner nog dat de keuken van het huis zelfs al eens is overstroomd, nog een link met de Titanic! Veel gespook kwam daar echter niet bij kijken: de huurders waren gewoon vergeten het kraantje dicht te draaien.