Geen gevaar meer voor de gewonde kinderen ongeval bus in Zwitersland

Geen levensgevaar kinderen Sierre in Leuven

LEUVEN – De 15 gewonde kinderen die na het busongeval met een Belgische bus in het Zwitserse Sierre naar een ziekenhuis in Leuven werden overgebracht, zijn allen buiten levensgevaar. Drie van hen zijn zondag weer thuis, meldde het persbureau Belga. Het ziekenhuis van de universiteit van Leuven heeft laten weten dat er vier kinderen op de afdeling intensieve zorg liggen en de rest op een afdeling bij elkaar.

Bloemen bij de basisschool in Lommel
Foto: Novum MISCHA RAPMUND

„Alle kinderen hebben vannacht rustig geslapen, wat er op wijst dat de kinderen zich veilig voelen in deze omgeving omdat ze dichtbij huis zijn en hun ouders en familie in de buurt hebben”, aldus prof. Chris Van Geet, diensthoofd kindergeneeskunde. Met een zeer zwaar gewond meisje dat in Bern werd verpleegd, ging het relatief zo veel beter dat ze zaterdag naar België kon worden overgebracht, meldde Belga zaterdag.
Door het ongeluk dinsdagavond in een verkeerstunnel kwamen 22 kinderen en zes volwassenen om het leven. Onder hen zijn zes Nederlandse kinderen. In totaal raakten 24 kinderen gewond, onder wie vier Nederlandse kinderen.

Telegraaf