Zonnestorm nadert de Aarde

http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9?isVid=1

Mega-zonnestorm nadert de aarde

HOUSTON – De grootste zonnestorm sinds vijf jaar is op weg naar de aarde. Dinsdagavond werd door een krachtige uitbarsting op de zon een wolk elektrisch geladen deeltjes de ruimte in geblazen.

Astronomen zijn in rep en roer sinds de vlammen de zon dinsdag hebben verlaten en op weg zijn naar onze planeet, meldt Space.com. Het Solar Dynamics Observatory programma van de NASA heeft de zonnevlam vastgelegd.

De NASA verwacht dat de storm de aarde vrijdag zal bereiken. Als de plasmawolk sterk genoeg is, kan deze satellietelektronica, energienetwerken en radiocommunicatie verstoren.
Eind januari veroorzaakte de zon ook al een grote storm. Toen werden uit voorzorg verschillende vliegtuigen omgeleid. Volgens NASA moeten we ons opmaken voor een veel zwaardere zonnestorm in 2013, die onder meer stroomnetwerken langdurig plat zou kunnen leggen.

bron oa Telegraaf

4 gedachtes over “Zonnestorm nadert de Aarde

  1. Het is te hopen dat de zonnestorm bepaalde websites plat gaat leggen hahahaha Chapeau zonnetje van ons :o))

    1. Nee ik snap je wel, er zijn wel problemen gemeld hoorde ik met computers, tv kraakt wat enzo, maar hier gelukkig niets aan de hand, ja een stuk in dialect maar verder 🙂

Reacties zijn gesloten.