Krachtdieren: Schildpad en Raaf:

Krachtdieren: Schildpad en Raaf:

Deze keer wil ik wat zeggen over twee verschillende krachtdieren. Schildpad en Raaf.
Raaf is voor veel mensen een dier dat bekend is als krachtdier. Schildpad daarentegen is als krachtdier niet zo bekend voor de meesten.

Schildpad:

In indiaanse vertellingen is Schildpad een symbool voor Moeder Aarde. Schildpad is het symbool voor de oermoeder waaruit wij voortkomen. Uit de Aarde worden wij geboren en naar de Aarde zullen wij terugkeren. Schildpad vraagt ons om onze Moeder Aarde te eren.
Het schild van Schildpad beschermd haar, net zoals wij ook onszelf kunnen beschermen tegen afgunst, pijn of boze woorden van anderen door een schild op te werpen.
Komt Schildpad in je leven wordt je gevraagd om Moeder Aarde te eren en je te gronden in de aarde. Schildpad is een goede hulp bij het gronden, als je je aandacht op Schildpad richt bij het gronden, plaats je jezelf in het middelpunt van je aandacht en verminder je het tempo dat je hebt aangenomen.
Schildpad leert je om met de stroom mee te gaan zonder deze sneller te laten gaan. Je kunt het graan pas oogsten als het rijp is, dan smaakt het vol en zoet. Oogst je het te snel zal het niet goed smaken. Ga mee op de stroom der dingen en laat ook je plannen en ideeën rijpen, net zoals Schildpad haar eieren begraaft in het zand om ze te laten rijpen.
Te snel, te groot, te sterk is niet altijd goed. Als je op de stroom der dingen meegaat zul je van de reis zelf ook ervaringen opdoen. Te vroeg aankomen heeft tot gevolg dat je de reis zelf vergeet.
Als schildpad verschijnt in je leven wordt van je gevraagd om je te herinneren dat je in Moeder Aarde een bondgenoot hebt. Vraag om haar hulp.

Raaf:

Raaf is een magische vogel. De boodschapper tussen hier en “Groot Mysterie” de grote leegte die alles voortbrengt en waar de Grote Geest woont en uit voort gekomen is. Raaf is de drager van de magische kracht. Raaf geeft je moed het donkere in te gaan van de leegte waar alles is maar nog geen vorm heeft aangenomen. Deze grote leegte is “Groot Mysterie”. Uit deze leegte komt alles voort en zal alles weer terugkeren. “Groot Mysterie” bestond al vóór al het andere bestond.
Raaf is ook de drager van de helende magie en is in elke helende cirkel aanwezig.
Als Raaf in je leven verschijnt betekend dat dat er magie in de lucht hangt, magie die niet te verklaren is. Er staat iets bijzonders te gebeuren. Vraag Raaf om je boodschappen naar “Groot Mysterie”te brengen. Je goede bedoelingen, helende energie voor jezelf of iemand anders. Wil je een ceremonie houden om energie en kracht te sturen naar iemand of naar een rampgebied, zal Raaf de koerier van deze energie zijn.
De zwarte kleur van Raaf is de kleur van de grote leegte, “Groot Mysterie”. Zwart is voor vele inheemse stammen alles behalve negatief. Het kan staan voor het zoeken naar antwoorden uit de grote leegte.
Vraag Raaf om je gebeden en helende energie naar de grote leegte mee te nemen vanwaar het op de plek die je bedoeld terecht komt.

Mitakuye Oyasin, Frank