Van domme leu in het kader van de maand van het Dialect

Van Domme Leu
Van Domme Leu op Koale Groond is een humoristische Twentse minisoapserie, uitgezonden door RTV Oost in 2009. De sketches zijn geschreven door programmamaker en presentator Bert Eeftink. Ze vormen een parodie op de populaire streektaalsoap Van Jonge Leu en Oale Groond, die werd uitgezonden door RTV Oost van 2005 tot 2009. Er spelen ook dezelfde acteurs in mee. In de miniserie Van Domme Leu draait het om dokter Luuk, Eva Kroeze en andere inwoners van het Twentse dorp Dinkelo. Er zijn gastoptredens van onder andere Gerad Joling, die een aardig woordje Twents meepraat en van columnist en theaterman Helligen Hendrik. Voor de hele serie kun je hier terecht op de site Alles Plat

Nou en goed luisteren eh lezen want dit krijg je dus donderdag a.s. ook in de Twentse editie Zesde Zintuug op zien best.

3 gedachtes over “Van domme leu in het kader van de maand van het Dialect

  1. Joa toch dit goaj donderdag bekieken:

   Tis 2 mie 2003 as de telefoon get bie Lizzy Derickx en ze herrt dat heur zus out de tied is. Met heur breur geht ze vot noar noar ’t uitvoartcentrum woar a is henne bracht.

   De nobestaonden goan dan een nachtmerrie in as blek dat de buurman alles kreg en alles mut doan veur de erfenis. As familie majt ze nich bie Sylvia in buurt wehn as ze oet de tied is goan. De ene noar de and’re verrasing kriejt ze op zich oaf. Lizzy twiefelt an alles ze geleuft de niks mer van. Nich dat ’t natuurlijke out de tiet is, niks me’r. Moar bewiezen kreg ze nich omdat de buren in een poar uurkes alles al hebt loaten rienigen.

   Met en allen bint ze oet zinne, as dan belk dat d’r ok nog meer verzekeringen bint woar ze niks van krieg’n en wat noar de buren geht bint ze d’r ut. Die motten mehr weten over het out de tied goan van Sylvia. Moar 9 joar loater ligt alles plat. Ze kunt niks bewiezen, de Politie doet niks mehr en de woede bie de familie blef over de manier van ’t oet de tied goan.

   Dekker geht met Peter van der Hurk, Cobie van Zegen en Petra Lakerveld (van de klapsmule) kiek’n wat d’r woar is. Wedden da’t niks is? Ze neumt zich paragnosten, zo neumt ze kiekers in ’t Hollands. Moar wie bie oes in hoes geleuft d’r niks van van die leu. Bint domme leu.

Reacties zijn gesloten.