Prins Friso opgenomen in Wellington Ziekenhuis in Londen

PRINS FRISO OPGENOMEN IN ZIEKENHUIS IN LONDEN

Prins Friso is aangekomen in zijn woonplaats Londen. Hij is opgenomen in het Wellington ziekenhuis.


Geen behandelplek voor Friso in Nederland
Eerder op de dag vertrok de prins in een ambulancevliegtuig van Innsbruck naar Londen. De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat is gekozen voor het Wellington ziekenhuis, omdat prins Friso daar ‘in zijn huidige toestand optimaal kan worden verzorgd. Londen biedt ook voor de kinderen van de Prins het meeste vooruitzicht op continuïteit en stabiliteit.’
Internationaal bekend om expertise
Het Wellington ziekenhuis is volgens de eigen site het grootste privéziekenhuis van Engeland. De afdeling neurologische revalidatie, waar de prins is opgenomen, staat internationaal bekend om zijn expertise.

Dank voor terughoudendheid
De Koninklijke Familie stelt de in de afgelopen periode betoonde terughoudendheid door de media zeer op prijs. Prinses Mabel is dankbaar voor alle steunbetuigingen en blijken van medeleven. “Het warme medeleven in de afgelopen periode heeft mij steun en kracht gegeven. Mijn dank hiervoor is groot.”
Grote schade aan hersenen
Prins Friso werd op 17 februari tijdens het skiën in Lech bedolven onder een lawine. De prins heeft ongeveer 25 minuten onder de sneeuw gelegen en moest 50 minuten gereanimeerd worden. Het zuurstoftekort veroorzaakte grote schade in de hersenen. Het is onzeker of de prins nog uit zijn coma ontwaakt.

Lees ook:
Prins Friso onderweg naar kliniek in Londen
Prins in buitenland behandeld
De verklaring van Friso’s behandelend arts
‘Kans op terugkeer bewustzijn bijzonder klein’
Al het nieuws over Friso in onze special
© RTL Nieuws.nl