Toestand Prins Friso onveranderd, blijft in levensgevaar

Het ziet er nog steeds niet goed uit voor Prins Friso, toestand hetzelfde volgens de RVD. Maw we moeten echt ons best doen om hart voor hem en zijn familie te steunen. Intussen nemen ook de aantallen ongelukken toe in de sneeuw ondanks deze toch wel ferme optater voor ons allemaal. 6 doden in Frankrijk, 4 in Amerika. Tis net of men willens en wetens toch de risico’s blijft nemen. Ik blijf dan ook waarschuwen.

Het laatste nieuws is dat men hem bezig is om zijn lichaam langzaam op te warmen, een moeilijk proces, pas nu kan men zien welke lichaamsreacties er komen. Gevaarlijk en vooral zwaar voor de familie.


Dit is het laatste overzicht van Friso. Terug te lezen bij RTL nieuws

VRIEND VAN FRISO BINNENKORT GEHOORD
De man met wie prins Friso skiede toen hij vrijdag werd bedolven door een lawine, is inmiddels gehoord.

Het gaat om hotelier Florian Moosbrugger van Gasthof Post in Lech. De Oranjes komen al tientallen jaren in het hotel, en de 42-jarige Moosbrugger is een oude vriend van Friso.
Justitie onderzoekt het ongeval van de prins. Dat is routine na een dergelijke gebeurtenis. Ook het horen van de begeleider is in dit soort gevallen routine, aldus de politie. Moosbrugger kon na het ongeval niet worden gehoord omdat hij in zware shock verkeerde.
‘Ik haalde de prins uit de sneeuw’

Moosbrugger heeft al wel met de media geproken. Hij zegt dat hijzelf gered is door de airbag die hij droeg. Toen hij zichzelf uit de sneeuw had bevrijd, is hij naar de prins gegaan die onder 40 centimeter sneeuw bedolven lag.
Vervolgens is hij met zijn handen gaan graven om prins Friso zo snel mogelijk onder de sneeuw vandaan te halen. Dat kostte hem 20 minuten. Reddingswerkers hebben hem daarop gereanimeerd en naar het ziekenhuis in Innsbruck gebracht. Moosbrugger is een ervaren reddingswerker en kent het gebied op zijn duimpje.
Lees ook:
Ook dochter Zaria op bezoek bij Friso
Vriend: ik redde Friso uit de sneeuw