Volg live de uitvaart van Whitney Houston

Via deze link kun je live de dienst volgend voor Whitney Houston die nog gaande is.

De samenvatting van de dienst voor zo aangevuld. In het Engels en Nederlands via o.a. justjared.buzznet en RTL nieuws en de Telegraaf

Whitney Houston will be laid to rest at her funeral this Saturday afternoon (February 18) at the New Hope Baptist Church in Newark, New Jersey.

The ceremony, which the Houston family is referring to as Whitney‘s “home going” service, will be streamed live via the Associated Press starting at noon EST.

Among the attendees expected at the funeral include Watch Now

Whitney Houston will be laid to rest at her funeral this Saturday afternoon (February 18) at the New Hope Baptist Church in Newark, New Jersey.

The ceremony, which the Houston family is referring to as Whitney‘s “home going” service, will be streamed live via the Associated Press starting at noon EST.

Among the attendees expected at the funeral include Whitney‘s Bodyguard co-star Kevin Costner, cousin Dionne Warwick, Alicia Keys, Ray J, Brandy, Tyler Perry, and Whitney‘s ex-husband Bobby Brown.

Whitney‘s godmother Aretha Franklin and Stevie Wonder are expected to perform at the ceremony.

Watch the live stream of Whitney Houston‘s funeral below…
Whitney‘s godmother Aretha Franklin and Stevie Wonder are expected to perform at the ceremony.

RTL nieuws

UITVAART WHITNEY HOUSTON BEGONNEN
Familie en vrienden nemen op dit moment afscheid van Whitney Houston. De dienst wordt gehouden in de New Hope Baptist Church in Newark, waar Houston als kind al zong. De uitvaart wordt live uitgezonden op internet.
Video’sFoto

Live: eredienst Whitney Houston zie boven

Peettante Aretha Franklin en Stevie Wonder treden op. Kevin Costner, die samen met Houston acteerde in de succesfilm The Bodyguard, zal een korte toespraak houden. Andere bekendheden die worden verwacht zijn Houston’s producer Clive Davis, haar nicht Dionne Warwick, Elton John, Beyoncé en Jay-Z.
Fans is gevraagd niet naar de kerk te komen, omdat er anders te weinig ruimte is voor de genodigden. Het gebied rondom het gebedshuis is afgezet.
De artieste wordt zondag in besloten kring begraven. Dat gebeurt op de Fairview-begraafplaats in Westfield. Houston komt daar naast haar vader te liggen, die in 2003 overleed.
© RTL Nieuws.nl


Telegraaf live blog

20.09: Stevie Wonder treedt op.
20.00: Haar bodyguard Ray Watson, die elf jaar voor haar werkte, vertelt over zijn band met ‘Nippy’, de koosnaam van Whitney. “Ze nam overal een bijbel mee naartoe. Ze was zorgzaam, ze kende mijn familie. Er was niemand zoals zij. God heeft ons een engel gegeven.”
19.45: Mentor Clive Davis: “Je wacht je hele leven op een stem als die van Whitney. Zij leefde muziek, ze hield van muziek. Dat was haar wereld (…) Bobbi Kristina, je moet altijd trots zijn op je moeder. Zij hield ontzettend veel van je. Ze zal eeuwig voor je zorgen en je hand nooit loslaten.”
19.35: Alicia Keys: “Whitney was een engel voor veel jonge artiesten en een prachtig persoon.” Ze zingt en begeleidt zichzelf op piano bij haar eigen nummer Send me an Angel.
19.20: The Bodyguard-tegenspeler Kevin Costner haalt herinneringen op .
19.10: Geestelijke Kim Burrell zingt A Change is gonna come, met een tekst speciaal voor Whitney: “She was born in Newark. She was Heaven sent (…) She was not afraid to die (…) Whitney, a change has come.”
19.05: Bisschop T.D. Jakes spreekt. “Liefde is groter dan de dood.”
18.57: Gospelzanger Bebe Winans haalt jeugdherinneringen op. “Ik ga de gekke Whitney missen.” Gevolgd door het lied I really miss you dat hij eerder zong voor zijn overleden broer.
18.48: Dionne Warwick, Whitney’s tante, wenst moeder Cissy veel sterkte. Ze kondigt acteur/filmmaker Tyler Perry aan. Hij vertelt hoe Whitney kracht putte uit het geloof. “Whitney Houston hield van God. Dat was belangrijker dan wat dan ook in haar leven. Ze zingt nu met de engelen.”
18.40: Donnie McClurkin zingt Stand, op verzoek van de familie van Whitney.
18.33: De aanwezigen worden opgeroepen te applaudiseren voor de heer, waar ze massaal gehoor aan geven. “Met Gods kra cht vieren wij vandaag het leven van Whitney Houston”, spreekt de predikant. “Whitney, jij bent de enige die ons allemaal bijeen had kunnen brengen. Vandaag is jouw dag.”
18.24: Het koor zingt The Lord is my Sheperd (de heer is mijn herder).
18.19: De dienst gaat bijna van start. De burgemeester van Newark spreekt: Hij heet iedereen welkom. “We zijn hier om te rouwen om het verlies, maar om Whitney’s leven te vieren. Zij is nu een engel bij God.” Op de kist van Whitney prijkt een groot bloemstuk met witte bloemen.
18.15: Whitney’s ex-man Bobby Brown is gespot met dochter Bobbi Kristina.
18.08: Oprah Winfrey en haar beste vriendin Gayle King zijn bij het afscheid, net als Mariah Carey.
17.47: De auto met het lichaam van Whitney Houson is aangekomen bij de New Hope Baptist Church.
17.46: De repetities van het gospelkoor voor de ‘home going service’ zijn in volle gang.
17.38: De dienst zal iets later dan gepland, 12.00 uur lokale tijd (18.00 uur Nederlandse tijd), beginnen, meldt CNN.
17.32: Fans in Newark wachten op de rouwstoet.
17.23: Whitney’s minnaar Ray J. en zijn zus Brandy zijn gearriveerd bij de New Hope Baptist Church in Newark, New Jersey.
17.19: Whitney’s peetmoeder Aretha Franklin is niet bij de uitvaartdienst, meldt CNN.
17.15: De bekende predikant Jesse Jackson verlaat het Whigham Funeral Home onderweg naar de kerk.
16.57: Het lichaam van Whitney Houston is onderweg naar de New Hope Baptist Church, waar om 18.00 uur Nederlandse tijd de dienst begint.