Updates Prins Friso, echtgenoot, vader, zoon, broer, oom, zwager toestand zeer kritiek

Laat ik beginnen met de woorden die ik gisteren al zei, om de eenvoudige reden dat wij ons moeten voorstellen hoe het is voor familie na een vreselijk ongeluk. Dat is de manier hoe ik het nieuws volg over de toestand van Prins Friso, niet zozeer als Koninklijke Familie maar vooral hoe de familie (zo zitten we allemaal wel eens in een dergelijke situatie) omgaat met elkaar om dit verdriet dat ze hebben te verwerken. De bovenste foto ontroerde ons erg heden middag. Een vrouw en haar schoonmoeder wiens zoon vecht voor zijn leven in het ziekenhuis. Dat beeld wil ik benadrukken immers we hebben het over een familie en als we ze gaan bekijken EN behandelen maar ook ondersteunen weten zij zeker dat de kracht overkomt maar ook bij anderen die in exact dezelfde situatie verkeren, zij die ook waken aan een bed om een geliefde……….. samen staan we sterk.

“Voor de familie, vooral zijn vrouw Mabel die al de hele middag aan zijn bed zit met moeder Beatrix en de kinderen is dit afschuwelijk. Je kunt niets, slechts afwachten en machteloos toekijken. Laten wij dan ook niet verder gaan met speculaties of erin meegaan maar laten we vooral voor het gezin van prins Friso en de familie bidden, kracht geven, een kaars opsteken en hopen op goed nieuws. Hoe zwaar het bericht ook is. Laten we hopen dat het goed voor hem afloopt, een jonge man van slechts 43 jaar in de bloei van zijn leven vecht letterlijk voor dit leven waarin hij een vrouw heeft, 2 prachtige dochters en zijn familie. Ik vraag aan hen die gelovig zijn, bid, aan hen die het niet zijn steek een kaars op of denk even aan ze. En tegen hen in Lech wil ik zeggen WIJ DENKEN AAN JULLIE, in ons hart……. heel veel sterkte en ivm dit nieuws zal er geen aandacht worden besteed aan Carnaval en dergelijke, ik vind het niet gepast, onze gedachten gaan thuis naar een vrouw, een gezin, een moeder, broers, schoonzussen die waken aan het bed van Friso opdat zij hopelijk iets van onze kracht kunnen voelen en steun eruit kunnen halen.”

De laatste stand van zaken omtrent Prins Friso is niet goed ik blijf het blog volgen van RTL nieuws:

LIVEBLOG: PRINS HAD GEEN GIDS BIJ ZICH
Prins Johan Friso ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis. Volg hier de laatste ontwikkelingen rond de situatie van de prins.

22:19 uur
Prinses Mabel en Prins Constatijn verlaten het ziekenhuis. Ze doen geen mededeling over de toestand van Prins Friso.
21:18 uur
Naast prinses Mabel en prins Constatijn is ook de jongere zus van Mabel, Nicoline Wisse Smit, in het ziekenhuis in Innsbruck aangekomen.
19:38 uur
De NOS meldt dat prins Friso tijdens het ongeluk een helm zou hebben gedragen. Dat heeft de omroep van de plaatselijke VVV gehoord. Hij had geen ABS (een soort airbag) bij zich.
19:30 uur
Prins Friso blijkt niet met een officiële gids te hebben geskied toen hij off-piste ging. Dat zegt de leider van de reddingsoperatie tegenover RTL Nieuws.
18:00 uur
De eerste bewegende beelden van de reddingsactie van de prins zijn naar buiten gekomen. De beelden zijn met een mobiele telefoon gemaakt.
17:05 uur
De 42-jarige Oostenrijker die bij Friso was, zal worden verhoord over het incident. De politie wil verder personen ondervragen die in de buurt waren toen de sneeuwmassa van ongeveer 30 meter breed en 40 tot 50 meter lang begon te schuiven. De prins raakte bedekt met een laag sneeuw van 40 centimeter. Dat is een relatief dunne laag.