Chef-exorcist Vaticaan zegt dat Paus exorcisme uitvoerde

Paus Benedictus XVI heeft twee vermoedelijk door de duivel bezeten mannen van hun demonen bevrijd. Dat stelt priester Gabriel Amorth, de chef-exorcist van het Vaticaan in Rome, in een boek. Het Vaticaan ontkent echter ieder exorcisme van de Heilige Stoel.
Van het boek ‘De Laatste Exorcist’ verschenen uittreksels in het Italiaanse magazine Panorama. Daarin vertelt Amorth hoe twee van zijn assistenten de twee jongemannen Giovanni en Marco in 2009 naar het Sint-Pietersplein in Rome brachten voor de wekelijkse audiëntie van de paus.

Schreeuwen
Terwijl ze op de paus wachtten, raakten de mannen steeds meer opgewonden. Toen één van de assistenten vroeg om zich in bedwang te houden, antwoordde Giovanni zowaar met vreemde stem dat hij Giovanni niet is. Toen de witte jeep van de paus over het plein was gereden, “sloegen ze hun hoofden tegen de grond en begonnen ze te schreeuwen”.

Haat
Volgens het uittreksel merkte de paus van ver “de haat van de twee mannen op en zegende hij de vier, waarna ze met een schok drie meter achteruit vielen. Ze weenden onophoudelijk. Toen de paus weggegaan was, kwamen ze weer bij. Ze herinneren zich niets van het gebeuren.”

Vaticaan ontkent
De woordvoerder van de Heilige Stoel, pater Federico Lombardi, zegt dat “als de feiten kloppen, er geen enkele reden is om het over exorcisme door de paus te hebben”. Die wist niet dat de mannen op het plein waren. “Er is geen enkel verband, de paus had ook de intentie niet om een duiveluitdrijving uit te voeren.” (afp/sam)

Bron: de Morgen BE

Een gedachte over “Chef-exorcist Vaticaan zegt dat Paus exorcisme uitvoerde

  1. Zowaar sinds wanneer kan die man dat hij was in het verleden volledig eens met het regime van her ADOLF HITLER daarna priester geworden om nog meer en grootschaliger de duivel uit te hangen uiteindelijk hoofd van een criminele sekte geworden die SATAN aanbid, of wil je dat verleden van hun vergeten moorden plunderen brandstapel en kinderen misbruiken .Volgens mij voldoende reden om die te verbieden , anders geef ik er nog een erbij.Wat was indien de verhalen niet 100% verzonnen zijn Jesus voor mij een paragnost ofwel begaafd dienaar van boven en wie zijn dat op aarde juist de paragnosten.niet de mannen in een jurk die vrouwen in een broek op de brandstapel zetten. dus is er geen ander woord dan voor mij crimineel hoe u dat vind is voor u .
    hoog tijd dat ze met die en de bevoorrechte positie van de zogenaamde wetenschap eens korte metten maken.
    in licht liefde en vrede heer bescherm onze kinderen van het grote pedovuil in dienst van die sekte

Reacties zijn gesloten.