Draghi: situatie eurozone zeer ernstig (was toch al verdoemd te mislukken……….)

Draghi: situatie eurozone zeer ernstig

STRAATSBURG (AFN) – De situatie in de eurozone is de afgelopen maanden verslechterd. ,,De situatie is zeer ernstig”, zei president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) maandag.

,,We verkeren in een zeer ernstige situatie en dat moeten we onder ogen zien”, zei Draghi als hoofd van de European Systemic Risk Board (ESRB), een onafhankelijk orgaan van de EU dat toezicht houdt op het financiële systeem, tegen het Europees Parlement in Straatsburg.

Zijn voorganger Jean-Claude Trichet zei in oktober dat de Europese schuldencrisis een ,,systematische dimensie” had bereikt. ,,En sindsdien is het alleen maar slechter geworden”, aldus Draghi.

Zeer kritisch

De bankpresident liet zich verder zeer kritisch uit over de kredietbeoordelaars die een grote rol in de financiële en economische crises spelen. ,,Wij moeten leren het zonder hen te doen, of met hen maar dan op een veel beperktere wijze”.

,,Wij moeten kredietwaardigheid op een manier gaan beoordeleren, waarbij kredietbeoordelaars alleen maar een van de componenten zijn voor onze beoordeling. Wij moeten niet 100 procent van hun afhankelijk zijn”, zei Draghi.

Volgens Draghi kijken markten voortdurend naar de kredietbeoordelaars en handelen zij vaak naar beoordelingen die alleen maar worden verwacht, maar nog niet eens zijn uitgegeven.
Reageren niet mogelijk.

Bron Telegraaf