Weer 2 lijken gevonden in Cruiseschip Costa Concordia

Telegraaf

Twee lijken gevonden in scheepswrak
GROSSETO/ROME – Duikers hebben zondagmiddag twee lijken aangetroffen in het cruiseschip Costa Concordia dat vrijdagavond voor het Italiaanse eilandje Isola del Giglio op de rotsen liep.

Paniek op kapseizend schip

Reddingswerkers zijn aan het werk op het omgeslagen cruiseschip. Reddingswerkers zijn aan het werk op het omgeslagen cruiseschip. Foto: AFP

De Italiaanse kustwacht meldde dat het gaat om twee oudere mannen die achterin het gekapseisde schip zijn gevonden. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA heeft een van hen de Spaanse nationaliteit en de ander Italiaanse. De slachtoffers bevonden zich in een ondergelopen deel van het schip. Ze hadden zwemvesten aan.

De lijken van twee Franse passagiers en een bemanningslid uit Peru werden eerder al geborgen. Nog 15 mensen worden vermist, negen passagiers en zes bemanningsleden. Zo’n 60 opvarenden raakten gewond.

De zoektochten in het ondergelopen deel van het cruiseschip zijn zeer riskant, volgens de hulpdiensten. Het schip ligt op zijn kant en kan afglijden naar dieper water.

GERED

Eerder op de dag werden drie overlevenden uit het wrak vande Costa Concordia gered. Een Zuid-Koreaans stel dat op huwelijksreis was, werd in de nacht van zaterdag op zondag uit het wrak bevrijd. Enkele uren later kon een bemanningslid met een gebroken been worden getraceerd, bevrijd en per helikopter naar een ziekenhuis vervoerd.

Het 29-jarige Zuid-Koreaanse echtpaar maakt het naar omstandigheden goed. Reddingswerkers hadden hun stemmen in hun hut beneden dek gehoord.