Onbegrijpelijk ongeluk cruiseschip grote shock voor iedereen, hoe kon dit gebeuren? Volgens kapitein, rots niet op kaart????

RTL nieuws zoekt u, weet u meer, zat u op het schip? Kent u iemand die erop zat?

Kapitein gekapseisd cruiseschip aangehouden

De kapitein van het cruiseschip Costa Concordia is uren verhoord. De Italiaanse politie heeft hem aangehouden. Drie mensen kwamen om door het ongeluk. Alle Nederlandse opvarenden lijken ongedeerd.

Cruiseschip gescheurd voor Italiëvideo
Reddingsbeelden gestrande cruiseschipvideo

Het stuk rots waar het cruiseschip Costa Concordia vrijdag tegenaan voer, staat niet op de zeekaart. Dit zei de kapitein van het schip. “Dit obstakel had er niet moeten zijn”, aldus de kapitein. “We hadden genoeg water onder ons moeten hebben.”
Drie doden

Tot nu toe zijn er op het cruiseschip dat is gekapseisd voor de Italiaanse kust drie doden geborgen: twee Fransen en een Peruaan. Het ministerie van Buitenlands Zaken zegt dat er onder de Nederlanders die georganiseerd een reis hebben geboekt op het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia geen doden of gewonden zijn.

Het ministerie weet niet zeker of er nog individuele reizigers aan boord waren die niet via een organisatie geboekt hebben. De mensen die zonder paspoort zitten krijgen nooddocumenten via de ambassade in Rome of via het consulaat in Milaan.
34 Nederlanders ongedeerd

SOS International zegt dat bij hen 34 Nederlanders bekend zijn van vier reisorganisaties:
TUI: 13 Nederlanders. Elf van hen zijn inmiddels weer terug in Nederland. De andere twee vliegen zondag terug.

Stip Reizen: acht Nederlanders maken het goed, zij worden opgevangen en zo spoedig mogelijk gerepatrieerd.

Cruise Travel: tien mensen, zij zijn allen ongedeerd. Vier van hen zijn onderweg naar Nederland.

Zeetours: drie mensen, met hen gaat het goed

Tientallen vermisten

Volgens de Italiaanse eigenaar van het schip zouden er 42 Nederlanders aan boord zijn geweest. Hulpverleners zeggen dat er nog tientallen vermisten zijn.
Oproep:

RTL Nieuws is op zoek naar mensen van wie familieleden op het cruiseschip Costa Concordia zitten. Reageer via oproep@rtl.nl of onderstaand formulier. Vermeld aub ook je telefoonnummer bij een reactie.

RTL Nieuws