Korpschef: nieuwe veelpleger dient zich aan

ROTTERDAM – De ‘ouderwetse’ veelpleger- de drugsverslaafde die dagelijks auto-inbraken pleegt om zijn verslaving te onderhouden – verdwijnt uit het straatbeeld. Daarvoor in de plaats krijgt Nederland te maken met een nieuwe veelpleger die jonger, sluwer en gewelddadiger is. Dat zei korpschef Frank Paauw van de politie Rotterdam-Rijnmond dinsdag in zijn nieuwjaarstoespraak.

Volgens Paauw gaat het om jongeren die uit zijn op status, geldelijk gewin of een kick. Ze intimideren hun buurt en de politie en voelen zich onaantastbaar. „Het zijn groepen waaruit voortdurend criminaliteit wordt gepleegd, maar vergeleken met vroeger is de samenwerking vluchtiger en minder hecht.”

Lees hier het hele stuk op de Telegraaf

3 gedachtes over “Korpschef: nieuwe veelpleger dient zich aan

  1. Mijn inziens geld hier ook het gezegde ZACHTE HEELMEESTERS MAKEN STINKENDE WONDEN als je ziet hoe ze met de boel omgaan kan het niet anders ik weet nog de tijd van burgemeester Thomas in Rotterdam wel die gaf opdracht de boel schoon te vegen daarna is het onder van der Louw ,Peper steeds verder bergaf gegaan in de jaren na Thomas kon je al niet meer veilig je auto op de Westkruiskade parkeren of er werd op gepast Voor die tijd kon je rustig s avonds over straat daarna Katendrecht verplaatst naar de keiweg en alle ellende was er in Rotterdam west
    In licht liefde en vrede

Reacties zijn gesloten.