Broertje Planeet Aarde ontdekt

Exoplaneet ontdekt met formaat van de aarde
PARIJS – Astronomen hebben voor het eerst 2 planeten ontdekt buiten ons zonnestelsel, die een soortgelijk formaat hebben als de aarde en om een zonachtige ster draaien. Dat meldden de onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift Nature, dat spreekt van een belangrijke mijlpaal.

Foto: AP

De ene planeet is 3 procent groter dan de aarde, de ander is 13 procent kleiner en lijkt qua formaat meer op Venus. Beide planeten draaien zo dicht bij hun ster dat de temperatuur waarschijnlijk veel te hoog is voor leven. Op de grotere planeet, de Kepler-20f, telt een ‘jaar’ 19,5 dag. De kleinere, Kepler-20e, draait in 6,1 dagen om de ster.

Bron Telegraaf (toestemming voor)

5 gedachtes over “Broertje Planeet Aarde ontdekt

 1. de nieuwe bewoonbare planeet waarop de intelegentie die nu op aarde aanwezig is dus niet het stoffelijk lichaam weet al waar die terecht komt deze nieuwe planeet die vanuit hier gezien richting de poolster staat enkel een 25 miljoen lichtjaar hier vandaan is nu nog een gloeiende planeet dat is dus de opvolger van de aarde let maar op tussen nu een pakweg een 5 taljaar ( dit is niet nauwkeurig aangezien 5 jaar overzien de tijdsfactor dan onduidelijk is) zullen ze die ontdekken.
  Laten we hopen dat daarop de intellegentie zich totaal kan ontwikkelen en er geen afbraakplaneet van aakt zoals ze van de aarde gedaan hebben
  in licht liefde en vrede

 2. Telkens als de mens naar het melkwegstelsel kijkt, ziet hij al iets van onze volgende wereld en daar wordt steeds meer ontdekt aan super mooie dingen.

 3. Telkens als de mens naar boven kijkt, naar de maan, naar het melkwegstelsel met alles erop en eraan, kijken velen naar de hemel in hun ogen, maar ondertussen ontwikkelt zich daar een nieuwe wereld, voor als deze eens ooit zal vergaan. Daar is vrede, licht en liefde.

 4. Carin dan zal de mens er moeten wegblijven daar waar die tot heden geweest is heeft hij enkel de boel vernietigd helaas is de mens het gevaarlijkste wezen dat in de ons bekend heelal leeft
  de nieuwe planeet is nu nog een te warme bol die nog veel moet afkoelen laat in die tussentijd de mens leren om anders ermee om te gaan
  in licht liefde en vrede

Reacties zijn gesloten.