Te koop met dank aan Johan, voetbalclub AJAX : Cruijff: Ze brengen zichzelf in diskrediet

op 5 augustus 2011 schreef ik dit over Ajax Ajax, ontzettend goed en sterk team krijgt te maken met Johan Cruijff op de verkeerde manier, hij alleen is straks verantwoordelijk voor een enorme blamage. Het schandaal gaat alle kanten op en dat meteen na dit weekend als meneer voor de 3de keer zijn mond opentrekt. De spelers en trainer zijn em al snel spuugzat en Frank de Boer….. moet het veld gaan ruimen echter het wordt niet duidelijk waarom. Ajax gaat een goed seizoen draaien en wordt 2de ondanks alle kift en gedoe binnen de club. LET OP HIER, het zijn de spelers ZELF die hiervoor gaan zorgen. Ze worden boos op meneer de keizer, heel erg boos en gaan zich telkens verbazen over bizarre beslissingen over wie er nu weer op de bank moet en 3 spelers zie ik rond de kerst vertrekken. Als Cruijff niet stopt met zijn acties of wordt gestopt, zal 2012-2013 voor 020 een seizoen worden ala Feyenoord vorig jaar. Ajax red die 2de plaatst door zich meer dan uitstekend staande te houden tot aan de winterstop daarna gaat het helaas bergafwaarts. Europees ahum, ander onderwerp, Ajax gaat het niet redden en vliegen er zsm uit.

De voorspelling is volop gaande, Van Gaal begint eerder bij Ajax en mister Johan is passe let maar op dit gekrakeel gaat iedereen de keel uit hangen al was het maar omdat Johan gewoon NIET TE VERSTAAN IS, kan iemand mij uitleggen welke taal hij spreekt???? Ergo voorspelling komt uit en Johan? Die leefde nog lang en gelukkig in stilte in de zak van Sinterklaas, man hou toch op.

Cruijff: Ze brengen zichzelf in diskrediet
Van onze Telesportredactie

AMSTERDAM – Johan Cruijff heeft maandagavond vanuit Barcelona gereageerd op de ontstane situatie bij Ajax. Cruijff ging onder andere in op het vermeende racisme ten opzichte van Edgar Davids. “Het heeft geen
enkele zin om in discussie te gaan. Mijn Foundation heeft inmiddels zo’n 120 voetbalveldjes aangelegd voor kinderen, waarvan een heleboel allochtonen.”

Cruijff: “We leven nu eenmaal in een multiculturele samenleving. Ze brengen zichzelf hiermee in diskrediet”, doelde Cruijff op de Raad van Commissarissen. “Het lijkt allemaal op excuses, maar het is zo beneden peil wat die mensen allemaal gedaan hebben”, aldus Cruijff in een telefonische reactie in het programma Voetbal International op RTL7.
Na de ledenraad

Cruijff hekelde het feit dat het racismeverwijt zondag zo’n 4 uur na de bijeenkomst van de ledenraad naar buiten kwam. “Ik heb op YouTube de beelden gezien en hij (Davids red.) werd bijna geforceerd om er iets over te zeggen”, zei de legendarische nummer 14 over het omstreden tv-fragment. „Het is een kunstje dat ze de laatste tijd vaker hebben gedaan. Ik ben de hele dag op Ajax geweest en er wordt niets gezegd.”
Verklaring Davids

Ongeveer tegelijkertijd kwam Edgar Davids op zijn website met een verklaring over het omstreden tv-interview bij de NOS. David stelt daarin: “Ik heb nooit gezegd dat Johan Cruijff een racist is, ondanks deze ongelukkige opmerking van zijn kant.”

Cruijff zou tegen Davids hebben gezegd dat hij alleen in de rvc zat omdat hij zwart was. De andere commissaris Steven ten Have bevestigde later dat dat was gebeurd. Cruijff was op dat moment al weer op weg richting Barcelona. “Davids heeft een directe taak in het geheel. De laatste jaren zijn veel donkere spelers weggelopen. Bij problemen met die spelers zouden we Davids inschakelen”, aldus Cruijff.