Prachtig interview met Norma (zesde zintuig) Prikanowski en haar man Frank van praktijk Ashana

Frank en Norma zijn 2 prachtmensen die regelmatig voor het blog mooie stukken insturen. Soms zit er een stuk humor in, soms gaat het over praktijkervaring maar bovenal kunnen we er allemaal iets van opsteken. In september konden we al een oud interview met Norma terug lezen uit 2008 maar de tijd staat niet stil. Terwijl Norma en Frank in de tussentijd zonder bombarie een prachtige praktijk hebben laten groeien tot een hele speciale plek. Hun hobby is mensen helpen met hun eigen spirituele ervaring en talenten, die passie is omgezet in dagelijks werk dat met zoveel enthousiasme wordt uitgegeven via FB dat het tijd werd voor een nieuw interview met beiden. Immers waar Norma is, is ook Frank en visa versa. Een prachtstel, bijzonder omdat ze elkaar heel mooi aanvullen. De bijna perfecte combinatie in het Zuiden van het land voor een ieder die geholpen wil worden door zeer integere mediums. Ik ben in ieder geval trots op allebei en de vriendschap die we hebben gehouden na interview 1. Eigenlijk is het wel grappig dat 1 reageerder stelt dat ik enkel negatief over het paranormale schrijf maar dit interview laat zien dat het absoluut niet waar is. De echte mediums vechten elkaar de tent niet uit, nee die helpen elkaar juist voor! Hebben een diep respect voor elkaar en ik heb een enorm respect voor hen en laten deze 2 in mijn favoriete top 10 staan. Ik ben een gezegend mens. En als je onder leest wat er staat begrijp je waarom als je zulke kanjers om je heen mag hebben

Bij de antwoorden zie je N en F, omdat ik ze beiden vragen heb gesteld worden deze beantwoord met N of F en let vooral op hoe die 2 elkaar aanvullen, mooi of mooi.

Norma, we kennen je nog van het Zesde Zintuig, wat heb je daarvan geleerd?

N: ik heb ervan geleerd om steeds meer op mijzelf te vertrouwen, dat ik écht die gave heb. Het ZZ was hét moment om het neer te zetten, ook in mijn praktijk en voor mijzelf.

Je hebt daarna een boek geschreven en langzaam maar zeker kwam Frank meer en meer in de picture.
Hoe is jullie samenwerking? Wie doet wat?

N: Het boek heb ik geschreven om een tipje van de sluier op te lichten. Dat mensen wat meer achtergrondinformatie hebben. De samenwerking met Frank is buitengewoon goed, we zitten op hetzelfde spirituele nivo en we vullen elkaar aan.
F: Ja, al is het soms lastig om sommige dingen niet mee naar huis te nemen. Maar het heeft ons dichter bijelkaar gebracht.
N: Ik ben naast medium ook hypnotherapeute en kindertherapeute, ik werk vooral met kinderen (hooggevoelig, nieuwetijds, adhd, autisme enz.) en hun ouders. Verder readings en spirituele begleiding.
F: Ik ben acupuncturist, natuurgeneeskundig therapeut, NLP practicioner en ik werk ook met sjamanisme en doe steeds meer readingen in de praktijk.
N: We hebben ook een opleidingsinstituut opgericht met nieuwetijds opleidingen en workshops. verschillende cursussen worden door de beroepsverenigingen erkend als bij en nascholing voor therapeuten, maar iedereen kan onze cursussen volgen. En omdat we zijn aangesloten bij diverse beroepsverenigingen kunnen de mensen hun behandelingen vergoed krijgen.
F: Eigenlijk doen we best wel veel, van lichamelijk tot geestelijk en spiritueel.


En Frank vertel eens wat over je zelf?

F: Tja, waar begin ik…als klein kind had ik al de gave om dingen van andere mensen aan te voelen, ik dacht dat dit normaal was, dat ieder kind dit had. Verder kon ik als ukkie al pijn wegnemen, mijn opa had vaak erge hoofdpijn en als ik mijn handen op zijn hoofd legde was de hoofdpijn na 5 minuten verdwenen. Op latere leeftijd heb ik deze gaves weggestopt, ik werd internationaal vrachtwagenchauffer, niet het meest spirituele beroep. Tot ik Norma ontmoette, toen kwamen alle weggestopte gaves weer naar boven en ben ik er meer mee gaan doen.
Na een zwaar ongeluk met de vrachtwagen en een fietser, en wat later een TIA ben ik acuut met dit werk gestopt, na 20 jaar. Ik had de opleidingen tot acupuncturist en natuurgeneeskundig therapeut net af en ben toen in de praktijk gaan werken bij Norma. Dit was in 2008

Uiteraard heb jij Norma ook na ZZ niet stilgezeten. Hoe is je verdere groei gegaan?

N: Na HZZ is mijn praktijk gegroeid, ook de readingen werden steeds meer. Met name bij (paranormale)kinderen. Nu heb ik een bloeiende praktijk waar ik veel met kinderen en hun ouders werk. Verder werk ik met veel scholen en instellingen samen.
F: Daar heeft ZZ zeker aan meegewerkt. De mensen weten je eerder te vinden.
N: het is eigenlijk best wel snel gegaan sinds ZZ.


Ik heb het geluk dat ik regelmatig prachtige stukken ontvang van jullie voor het blog, waar komt al die inspiratie vandaan? Want Ashana loopt als een trein.

N: Frank is degene die dit allemaal op papier zet.
F: Het zijn allemaal verhalen die wij in onze praktijk hebben meegemaakt. (behalve dat van die kaboutertjes hehe). De inspiratie komt uit het werk zelf. Het geeft een enorme voldoening als iemand weer bij ons de deur uitloopt en weer verder kan.

Hoe zie je het voor je op TV als een paranormaal programma moet worden gemaakt, wat moet er veranderen? En zou je weer meedoen?

N: Ik zou weer wat meer integriteit terug willen zien. Het draait volgens mij nu teveel om de kijkcijfers. Na de opnames tijdens ZZ heb ik vaak nog lange gesprekken gehad met de betrokkenen van de zaken die behandeld werden. Ik heb veel voor ze kunnen doen, helaas wordt zoiets niet uitgezonden op TV. Ik weet niet of ik weer mee zou doen, het ligt er denk ik aan hoe het programma wordt opgezet.
F: Ja, het liefste zou je een eigen programma willen maken.

Wat zouden jullie willen veranderen als er weer een soort Zesde Zintuig komt??

N: Minder voor de sensatie gaan en iets meer persoonlijke aandacht voor de betrokkenen.
F: Niet te resultaatgericht zijn. Kijk, het is heel mooi als er een zaak opgelost wordt door HZZ, maar dat moet niet het doel zijn van het programma.
N: En we willen natuurlijk Beau terug…

Hoe kunnen de lezers jouw het beste bereiken? Hebben jullie al een nieuwsbrief, workshops weten we die staan op het blog?

N: We hebben regelmatig een nieuwsbrief, een ook op Facebook en Twitter zijn we te vinden (FB Ashana Holistic Care en Twitter AshanaTegelen). Verder via onze website http://www.ashana.info.
F: Als er weer een nieuwsbrief is of er is iets leuks te melden stuur ik het wel door (dat houdt dus voor jullie lezers in dat er nog veel meer Ashana komt)

Wat is de kracht van Ashana? Want zonder publiciteit, krijg je toch de publiciteit wat een kunst op zich is. Komt dat nog door ZZ of ……….

N: ZZ heeft hier wel een grote invloed op gehad, al wordt die langzaam iets minder. Veelal weten de mensen ons via mond tot mond reclame te vinden. Adverteren doen we niet zo veel.
F: De beste reclame is nog steeds tevreden cliënten.
N: De kracht van Ashana is openheid, en iedereen is belangrijk. Iedereen wordt gehoord.
F: En we gaan niet voor half werk. Betrokkenheid is voor ons heel belangrijk, evenals nuchterheid. verder hebben we veel onder één dak.

Van Frank weten we dat hij nog meer passies heeft, Frank vertel eens wat meer, je zit vol humor.

F: Mijn grootste passie is Norma, ik wordt nog elke dag opnieuw verliefd (wat een slijmerd ben ik hé). Verder heb ik iets met kabouters (zoals sommigen weten) ik kan er hele verhalen over vertellen. Ik denk er over om een kinderboek te schrijven met alle verhalen. Ik heb er ook al eens aan gedacht om story-teller te worden op evenementen enzo. Ook ben ik weer veel met sjamanisme bezig, iets waarmee ik als sinds mijn vroege jeugd een verbondenheid mee voel. Dit komt de laatste tijd weer vaak opzetten nu alle grote studies achter de rug zijn. In de praktijk ga ik me nu specialiseren in pijnklachten. er lopen nog teveel mensen rond met pijn. Sporten doe ik niet, behalve taichi en qigong, waar ik ook les in geef. Ik ga iedere vrijdag bij een oud werkgever een dagje op de vrachtwagen. Dit is voor mij nu ontspanning en dan kan ik de week verwerken… Humor is mijn grootste kracht, het heeft mij door heel moeilijke tijden geholpen, voor mij is humor ook spiritualiteit.

Is er binnenkort nog iets moois of leuks te verwachten?

N: Er staan weer diverse lezingen en workshops op het programma. Onder andere een lezing over nieuwetijdskinderen op 6 februari. Geïnteresseerden kunnen gratis binnenlopen die avond. En de cursus nieuwetijds healing die Frank geeft start ook weer in januari. En volgend jaar bestaat Ashana 10 jaar, dat gaan we natuurlijk vieren.
F: ja, dat is wel een feestje waard. er zitten ook weer zat verhalen in mijn koppie, daar ga ik ook wat mee doen.

Tenslotte wat wil je ons als boodschap meegeven voor nu want gelukkig kunnen we regelmatig prachtige columns over jullie lezen.

N: Ik wens dat ook in 2012 het vlammetje in de mensen blijft branden en dat de saamhorigheid groter wordt. Vooral in deze moeilijke tijden kunnen we veel kracht vinden bij elkaar en de engelen.
F: En zo is het…

Ja wat moet ik hier nog aan toevoegen, hier is sprake van een prachtig stel, respect, compassie en alles wat je moet kunnen verwachten van een spirituele praktijk. Ik ben dan ook blij dat we nog veel kunnen plaatsen van beiden.