PINK RIBBON verdiend GEEN lintje!

Nog een blog dat in opstand komt Pink Ribbon verdient geen lintje http://cryptocheilus.wordpress.com/2011/11/16/pink-ribbon-verdient-geen-lintje/comment-page-1/#comment-25440

Pink Ribbon verdient geen lintje (kijk gauw op de site zelf voor alle reacties, laten we een vuist maken tegen deze nepperts, onderstaand stuk is een klein fragment over een prachtig stuk van Wilma de moeite waarde om te lezen EN op te reageren!)

november 16, 2011 door wilmamazone 32 reacties

Yeah Right !!!

In de comments bij dit item: Oktober Borstkankermaand met bij ons: het andere gezicht van borstkanker waren al heel wat kritische noten te horen over Pink Ribbon en nu vers van de pers ‘Pink Ribbon geeft maar fractie van opgehaalde miljoenen uit aan onderzoek’.

De afgelopen jaren werd met de verkoop van de beroemde lintjes, speciale tijdschriften en gala-avonden zo’n 16 miljoen euro opgehaald. Daarvan is tot nu toe 288.000 euro uitgegeven aan borstkankeronderzoek.

Ook zouden er miljoenen op de spaarrekening van Pink Ribbon staan. De organisatie zegt in een reactie vooral de kwaliteit van het leven van borstkankerpatiënten te willen verhogen.

Er is veel kritiek op de werkwijze van Pink Ribbon. De organisatie zou te veel bezig zijn met marketing en het aan zich binden van beroemdheden en zich te weinig inzetten voor de bestrijding van de dodelijke ziekte.

Bij de NOS: Pink Ribbon gaf 1,8% aan onderzoek

De Pink Ribbon-organisatie geeft daarmee veel minder geld uit aan onderzoek naar borstkanker dan de organisatie zich ten doel stelt. Dat blijkt uit een reportage van Nieuwsuur.

In de opname hoor je Stan de Klerk, directeur van Pink Ribbon zeggen dat ze vooral complementair werken. *kuch*

Hier de uitzending van Nieuwsuur van vanavond. Item Pink Ribbon op ong 37 min.

Maar dat is nog niet alles, want op het IDFA, dat vandaag 16 november van start ging is ook een kritische documentaire te zien over Pink Ribbon; Pink Ribbons Inc. van filmmaakster Léa Pool …….

eindquote:

Opnieuw dus een schrijnend gevalletje van één groot bezweren van collectieve, radeloze angst. Geprojecteerde onmacht, door handelaren in emotie. Het ogenschijnlijke doel is soms slechts bijproduct in een industrie die draait om imago’s en instanties. Doodziek. Daar zou iemand eens tegen moeten opstaan.

Liveshow hier alsnog te bekijken

2 gedachtes over “PINK RIBBON verdiend GEEN lintje!

    1. Ik kort en in met rechtstreekse doorlink tot aan de helft meteen naar je site, heb niet helemaal goed opgelet wat ik overnam ivm de vele zeer boeiende reacties bij je. Komt zo ga het direct aanpassen met doorlink. En 1 vraag nog, zullen we 1 gezamenlijk stuk maken? Je mag het stuk hier ook wel overnemen.

Reacties zijn gesloten.