Tis ouderwets gezellig bij Ajax Cruijff sluit vertrek niet uit, en dit had ik dus al voorspeld…………….. het wordt helaas niets meer dit seizoen

Cruijff sluit vertrek niet uit

BARCELONA – Johan Cruijff sluit niet uit dat hij bij Ajax als commissaris opstapt, met in zijn kielzog alle trainers die mede door hem op amateurcomplex De Toekomst aan de slag zijn gegaan.

“Het hangt van de club af. Als alles wat ze mij hebben gevraagd, niet meer hoeft, omdat ze het op een andere manier gaan doen, ben ik weg”, zegt Cruijff tegenover NOS. “Het is de ene kant op of de andere. Ik weet niet of mensen bij de club voldoende zelfrespect hebben om te kunnen concluderen dat de opdracht die aan de rvc is gegeven, nu met voeten wordt getreden.”

Het nieuwe conflict bij Ajax draait volgens de legendarische nummer 14 niet om de twee persoonlijkheden Cruijff en Louis van Gaal. “Nee, daar gaat het helemaal niet om”, aldus Cruijff. “De vraag is of Ajax het allemaal zelf kan behapstukken of dat vier mensen die amper 3 maanden geleden binnen kwamen rollen, de boel gaan uitmaken. Dat is het belangrijkste vraagstuk voor de club.”

Telegraaf